Open Huis milieuterrein en werf

LEMMER – Het nieuwe milieuterrein aan de Ossekamp is klaar voor de toekomst.  Een prachtig, modern milieuterrein waar afvalscheiding, circulaire economie en grondstoffen centraal staan.
Op zaterdag 2 november opent de gemeente officieel de deuren en is een ieder van harte welkom van 11.00-15.00 uur.
Zowel het milieuterrein als de gemeentewerf zijn dan open, zodat u een kijkje achter de schermen kunt nemen.

Feestelijk programma
Van 11.00 tot 15.00 uur laten de collega’s van de buitendienst graag zien hoe het milieuterrein werkt. Ook op de werf ernaast kan jong en oud ervaren wat er allemaal komt kijken bij het werken in de openbare ruimte. Denk aan rioolbeheer, afvalinzameling, groenbeheer, de strooiploeg, wegen, ponten en bruggen. Probeer maar eens een container omhoog te tillen met een ‘zijlader’ of neem een kijkje bij het werk onder de grond van de rioolploeg.
Er is een informatiemarkt met onder meer Nederland Schoon, ‘Ho! Net yn ‘e Kliko!’ en het afvalspel van Omrin, met handige tips over afval scheiden. Voor de jeugd is er een speurtocht met vragen en prijzen!

Makkelijker afval wegbrengen
Vanaf maandag 4 november kunt u uw afval wegbrengen naar het nieuwe milieuterrein en is De Steke dicht. Het nieuwe milieuterrein is van alle gemakken voorzien.
Het is een nieuw en ruim opgezet terrein zodat u met de auto en aanhangwagen gemakkelijk het terrein kunt op- en afrijden. De medewerkers helpen u bij de verschillende containers.
Groenafval en veel huishoudelijke spullen die niet in de container thuis horen, kunt u op het milieuterrein vlot kwijt. Voor glas, papier, textiel, schoenen, metalen en elektrische apparaten staan inleverpunten langs de rijbaan op het milieuterrein.

Circulaire economie
Tijdens het open huis kunt u zien dat er veel materialen opnieuw gebruikt kunnen worden, zoals plastic, textiel, metaal en glas. Afval scheiden en ‘samen halen we alles eruit’ blijft dan ook een speerpunt.
Van groenafval wordt nog prima compost gemaakt en Omrin zorgt ervoor dat van veel plasticsoorten weer duurzame gebruiksartikelen worden gemaakt. Een interessant proces waarbij inwoners, ondernemers en gemeente elkaar nodig hebben.