Op ontdekkingsreis naar je eigen kracht en je grenzen

Liesbeth (links) en Jannie geven een workshop waarin je vaardiger wordt om uit te vinden wat je zelf u echt wilt en wordt je vaardiger in het aangeven van je grenzen. Foto Conny Kitsschmann

DELFSTRAHUIZEN – Op vrijdag 1 maart geven Liesbeth Weinans van Werkplaats voor nieuw perspectief en Jannie Klaren van Het Wijze leven een workshop waarin ze met de deelnemers een ontdekkingsreis maken naar je eigen kracht, je grenzen en hoe je jezelf blijft in het contact met anderen. In deze 1-daagse workshop persoonlijke ontwikkeling leren mensen in een veilige setting erachter te komen wat ze nu eigenlijk echt belangrijk vinden. Maar ook waar ze staan in het leven en in het contact met zichzelf en met de ander. En hoe ze in contact (beter) kunnen aangeven wat ze wel en wat ze niet willen.

Vastzitten en je weet niet hoe je eruit komt

“Soms is er een fase in je leven waarbij je het gevoel krijgt dat je vastzit en niet weet hoe je verder komt. Of je bent vroeger niet gehoord, niet gezien en niet erkend door de mensen om je heen. En later weet je dan niet meer hoe je er voor jezelf voor moet zorgen dat dit nu wel gebeurt. Of je zit in een situatie die zoveel tegenslag en onzekerheid met zich meebrengt dat je er zelf niet meer uit komt. Deze workshop leert je wie jij bent, wat je graag wilt. Maar ook wie de ander is en wat jouw grenzen zijn en hoe je die beter aangeeft in relatie tot de ander zijn grenzen, “aldus Liesbeth en Jannie.

Programma

Om aan deze ontdekkingsreis mee te doen maken de cursisten op de dag zelf eerst op een speelse manier kennis met elkaar. Dan krijgen ze theoretische kennis: over hoe het komt hoe je jezelf bent gaan zien en graag zou willen zien. Maar ook welke grenzen je (al dan niet bewust) hebt en welke triggers er zijn voor bepaald gedrag en voor het laten overschrijden van je grenzen.

Kijken naar wat je het liefste wilt

“Dan gaan we onderzoeken welke overlevingsstrategieën je hebt ontwikkeld. Dus eigenlijk wat je doet als er iets gebeurt wat je eigenlijk niet wilt, maar waar je toch elke keer weer op een bepaalde manier op reageert. En daarna gaan we samen oefenen. Daarin blijkt dan wat er gebeurt met je grenzen in het contact met de ander. Maar we gaan dan ook kijken wat je eigenlijk het liefste zou willen dat er zou gebeuren en hoe je dat dan kunt doen. We oefenen dat in tweetallen en we werken met diverse materialen.”

Vaardiger worden in grenzen aangeven

Het doel van de workshop is om iemand in 1 dag bewust te maken van wat je eigenlijk graag zou willen in en met je leven en wat je grenzen zijn in het contact met anderen. Daarna wordt geoefend om daar vaardiger in te worden. “We zien uit vorige workshops dat mensen zich daardoor veel meer bewust worden van hun eigen kracht. Maar dus ook welke grenzen ze al dan niet aangeven en of die eigenlijk wel of niet kloppen. En hoe ze hun eigen grenzen vervolgens veel beter kunnen aangeven en niet steeds in een (zelfde) situatie belanden die ze eigenlijk niet fijn vinden.”

Over Jannie Klaren

Jannie Klaren van Trainingsbureau het Wijze Leven biedt trainingen en begeleidingstrajecten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maar ook lichaamsgerichte traumatherapie. Dit gebeurt met gesprekken, massages en lichaamsgerichte oefeningen. Door onder andere de inzet van zintuigen leren mensen bij haar hun grenzen te bepalen en aan te geven. Maar ook om uit te zoeken wie ze zijn en wat ze eigenlijk graag willen. Ze doet dit bij zowel volwassenen als bij kinderen. “Soms zoeken mensen steeds opnieuw situaties op waar ze zich eigenlijk niet goed bij voelen. Of willen overal de controle over hebben. Het gevolg is dat je dan helemaal stijf in je lijf zit. Of je kunt geen nee zeggen. Of je hebt een wens en je komt er maar niet toe om die te verwezenlijken. We gaan dan samen onderzoeken wat je dan tegenhoudt, maar vooral hoe je die wens wel kunt realiseren. “

Over Liesbeth Weinans

Liesbeth Weinans helpt mensen die met ingrijpende gebeurtenissen of veranderingen te maken hebben, een nieuw perspectief te vinden. Ze doet dat door wandelend in gesprek te gaan en door met collages inzichtelijk te maken wat iemand eigenlijk graag wil. Maar ook door rituelen te bedenken en uit te voeren. “Dat kan gaan van het verbranden van een brief tot het bewust stilstaan en vieren van de vorming van een nieuw samengesteld gezin.”

De beide dames combineren hun expertise in deze workshop. Er zijn nog enkele plaatsen vrij dus wie mee wil doen kan zich nog opgeven.

Informatie over de 1-daagse workshop persoonlijke ontwikkeling: jij, de ander en samen

Datum:  Vrijdag 1 maart van 10.00 – 16.30 uur
Adres:    Marwei 59 in Delfstrahuizen
Kosten:  90 euro inclusief lunch, koffie en thee
Aanmelden: jannie@hetwijzeleven.nl of liesbeth@werkplaatsnieuwperspectief.nl

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!