Op jacht naar DE-koffiepunten en oud geld

Lionsclub Balk ‘Tusken Mar en Klif’ en de voedselbanken Lemmer/Balk-Workum samen op jacht naar DE-koffiepunten en oud geld

Met de feestdagen op komst, steekt de Lionsclub en de voedselbanken in Lemmer en Balk de helpende hand toe. Ook dit jaar sluiten de voedselbanken weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die gedoneerd worden aan de voedselbank.
Vorig jaar leverde dit circa 600 pakken koffie op.
Tot 29 december kunt u uw punten kwijt in de verzamelboxen bij verschillende supermarkten.
IN LEMMER
– Jumbo
– Poiesz 
– Spar 

Niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit slechts heel af en toe koffie bij. Koffie blijkt een luxeproduct. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.
De Lionsclub Balk “Tusken Mar en Klif’ neemt de praktische kant van de inzameling voor haar rekening.

Oud geld

Nieuw is de inzameling van oud en vreemd geld ten behoeve van oogoperaties in derde wereld landen. Veel mensen hebben vaak wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weten niet goed wat er mee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.
Geef uw D.E.-waardepunten hun waarde en stel ze ter beschikking aan de voedselbank!

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!