Op bezoek bij Siska van der Ploeg

LEMMER – Het bezoekje vindt plaats in een loods vol met uiteenlopende schilderstukken, hout, kasten en stellingen met klei, potten, kwasten, percelen en andere (hobby)materialen.

Het is de werkplek/kantoor maar bovenal het domein van kunstenares Siska van der Ploeg.
Creatief brainstormen, het is een dagelijkse bezigheid van Siska. Samen met haar man Klaas runt ze het bedrijf “Van der Ploeg Interiors” aan de Houtsaachmole. Een ontwerpbureau dat zich met name bezig houdt met speciale opdrachten als restaurants, vakantieparken, scholen e.d.

Siska is een creatieve denker en doener. Bij het zien van aparte dingen, raakt ze meteen geïnspireerd en wil ze met het idee zelf zo snel mogelijk aan de slag. Haar creativiteit reikt ver….
En aan alles geeft ze een eigen draai.

Hobby
Ze heeft er veel, waaronder schilderen.
Bij een snelle blik door de loods springt meteen de kleur blauw in het oog. Het is haar favoriete kleur die overal wel ergens opduikt in één van haar creaties. Ze heeft een binding met water, dat veelal de hoofdrol speelt in de werkstukken.
Voor het schilderen worden diverse soorten en formaten doek gebruikt. Zo is het portret van haar dochter op een bestaand fotodoek gezet (bovenstaande foto).
Haar kinderen heeft ze meerdere keren geportretteerd. Maar haar man nog niet. Of dat er ooit nog van gaat komen? “Misschien…. als hij aan het zeilen is, een soort silhouet”, lacht Siska.

Hoewel ze ook graag haar stem laat horen tussen de swingende/zingende dames van het koor Poptoan, hanteert ze het liefst een penseel. “Ik wil de hele dag wel schilderen en kleien”.
Eerdaags gaat ze met dames van ‘’Kunst Klaske’, waarmee ze al jaren schildert, naar Ameland om daar de kunst te bekijken.

Lemster skûtsje
Bij het Lemster skûtsje zijn ze super blij met de inzet van Siska, waar ze mee blaast om de wind in de zeilen te houden.
Samen met Mieke (frou fan skipper Albert Visser) heeft ze 5 jaar terug het eerste Lemster Skûtsje Magazine opgezet. Eerdaags valt alweer de 6e editie huis-aan-huis in de brievenbus. Siska houdt zich met name bezig met het bedenken/ontwerpen van promotiemateriaal stickers, petjes, kalenders e.d.
En om de skûtsje-kas te blijven spekken, hangt er alweer iets ‘moois in de lucht’.

Trump
Siska studeerde aan de Academie Architectuur/Ontwerp en kwam daarna als scheepsmeubelmaker in dienst bij een bedrijf dat grote luxe jachten betimmerde.
In die tijd kregen ze een zeer bijzondere opdracht. Het betimmeren van een jacht van Donald Trump, waaraan ook Siska heeft meegewerkt. In het scheepsinterieur was het één en al goud wat er blonk.

Blijvertje

Siska komt uit het westen en leerde Klaas kennen op de Academie.
Ze gingen in Lemmer wonen, maar wel op één voorwaarde. Een huis aan de polderkant. Want mocht het niks worden, dan kon ze snel weer terug.
Maar na 22 jaar Lemmer, kunnen we gerust zeggen: Siska is een blijvertje.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!