Onnodig puntverlies CVVO

LEMMER/SCHARNEGOUTUM – Op deze zonovergoten zaterdag trok CVVO door de vakantie in iets minder grote getale naar Scharnegoutum. De wedstrijd stond om 14.30 gepland, maar door een file waarin de voltallige selectie vaststond, begon de wedstrijd iets na drie uur. De wedstrijd begon vanaf de eerste seconde, in no time had Scharnegoutum de eerste corner van de wedstrijd. Vanuit deze afgeslagen corner was het CVVO die een corner kreeg. In de derde minuut was het Jorn Dijkstra die Lourens de eerste kans bood, zonder resultaat. CVVO was de beter voetballende ploeg en speelde een lekkere pot voetbal.

Helaas en toen bam!

Dit had in de 13e minuut bekroond moeten worden door Nick Buitenga die een niet te missen bal kreeg van Robyn Bouma. Toch ging deze bal er niet in. Na dik 20 minuten waren het weer twee goede corners van Erik Van den Berg en Jelmer Visser die voor gevaar zorgden. Er werd in een hoog tempo gespeeld waar onder andere Jorn Dijkstra zijn tegenstander regelmatig zoek speelde. Na een half uur was het Lourens Visser die net over kopte. Een paar minuten later was het Jorn Dijkstra die met een subtiel hakje Remco de Vries bereikte. Zijn voorzet werd vakkundig door Nick Buitenga binnengeschoten en zo kwam de verdiende 0-1 op het scorebord. Tot aan de rust was het CVVO die de druk op het doel van Scharnegoutum hield, een kopbal vlak naast geknikt en veel balbezit. Na 45 minuten ging de ploeg met een goed gevoel aan de thee.

De tweede helft

De tweede helft begon zonder wijzigingen. Door de afwezigheid van Keetman speelde Yari Schop vanaf de aftrap centraal achterin, dit deed hij zeer verdienstelijk. 5 minuten na rust begon de commotie, waar Lammert Schut aan een overtreding dacht en voordat de scheids had gefloten de bal al in de handen had. (een tip voor Scharnegoutum houd de flessen bier in de kantine of op het daarvoor bestemde terras en niet langs de lijn). Oeps, de bal weer laten vallen voor de voeten van Danny die de bal naar voren speelde waar CVVO door een overtreding een penalty mee kreeg.

Gemoederen lopen hoog op

Hierdoor was er (terecht) veel commotie en liepen de gemoederen in en rond het veld hoog op. Lourens Visser schoot de bal keurig binnen, de overigens uitstekende keeper kon er net niet bij 0-2 en geen vuiltje aan de lucht.Tot aan de 70e minuut bleef CVVO goed voetballen, veel corners en druk op de goal leiden niet tot de bevrijdende 0-3. Geheel onverwacht viel de 1-2: een speler van Scharnegoutum kreeg te veel ruimte om uit te halen en passeerde Danny Burgers met een verraderlijk afstandsschot. CVVO was even de kluts kwijt en daar lag de 2-2 er binnen twee minuten ook al in. De schouders werden er weer onder gezet en de ploeg ging weer voor de volle drie punten. Een fantastische bal van Nick Buitenga van een meter of 35 spatte op de kruising uiteen.

Rood en een penalty

in de 84e minuut ging Danny in de fout door een trappende beweging te maken naar de voor hem staande speler van Scharnegoutum (waarschijnlijk was deze raak). Direct rood en een penalty tegen, Lars Brouwer werd ingebracht maar kon helaas het tij niet keren: 3-2. Er werd nog extra zout in de wond gestrooid toen het in de slotminuut ook nog 4-2 werd. Zonde dat de punten achter zijn gebleven in Scharnegoutum. Dinsdag aanstaande om 20.00 uur thuis wordt het restant tegen WPB uitgespeeld.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!