Onbegrijpelijk

LEMMER – €18.000.- voor het NIET schoonhouden van het Lemster strand. Raar maar waar.

Enige tijd geleden vroeg mijn fractiegenoot Barelds tijdens het vragen-halfuurtje (inmiddels alweer afgeschaft) hiernaar. Dit is dus het antwoord: omdat de eigenaar van het strandcomplex zijn afspraken met de gemeente al meerdere jaren niet nakwam, hebben wij het strand zelf maar schoon gehouden; die duizenden euro’s per jaar die wij voor NIET verrichte werkzaamheden betaald hebben, hoeven wij niet terug.

Het gemeentebestuur wil bezuinigen. Heel veel bezuinigen.
Ook die €18.000.-! Hoezo?
Als de gemeente het werk zelf uitvoert, dan kost dat toch ook geld? Of niet soms? Het komt nogal eens voor dat werkloze mensen, die van een uitkering van de gemeente afhankelijk zijn, voor het volgens de strenge regels te laat doorgeven van – soms onbeduidende – veranderingen hoge boetes krijgen opgelegd, soms van duizenden(!) euro’s. Door daaruit voortvloeiende terugbetaling zitten mensen dan jarenlang onder het wettelijke bestaansminimum.

En ziet hoe het de eigenaar van het strandcomplex vergaat, die toch al jaarlijks meer dan €300.000.- voor het zwembadgedeelte van de gemeente ontvangt, zonder ook maar verantwoording af te hoeven leggen over of dat geld – en zo ja, hoeveel daarvan – aan het zwembad besteed is.
Er is maar één aardbol. Maar toch zijn er twee werelden. Het is maar in welke wereld men zich thuis voelt. In die van de sociale rechtvaardigheid of in die van de onrechtvaardigheid, waarin de één voor ernstig misbruik wordt beloond en de ander voor vergeetachtigheid streng wordt gestraft.
Rinze Visser,
Fractievoorzitter NCPN

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!