NK Biertappen – Unieke prestatie Erwin Stokmans

Erwin Stokmans (2e vanaf links. Foto R.A. Zijlstra

AMSTERDAM – Donderdag 11 januari heeft Erwin Stokmans van Beachclub Lemmer een uitzonderlijke prestatie geleverd door als 2e te eindigen in de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen.
Om de NK titel werd gestreden door de 58 beste biertappers van Nederland. Beachclub Lemmer was met een grote supportersschare aanwezig om Erwin fanatiek aan te moedigen.

In de eerste ronde moesten alle biertappers 2 vaasjes en 2 fluitjes tappen. Voordat de biertappers beginnen moeten zij eerst een aantal belangrijke stappen ondernemen. Het dienblad waarmee de bieren geserveerd worden moet schoon worden gemaakt. Vervolgens moet iedere biertapper het juiste aantal biervilten op zijn/haar dienblad leggen. Daarna moeten de glazen worden gecontroleerd op breuk en tot slot moet iedere biertapper ervoor zorgen dat zijn/haar glazen bierschoon zijn. Bierschoon is niet zomaar schoon, maar bijna nog schoner dan schoon. En tot slot moeten de bieren worden getapt en op een dienblad worden geserveerd voor de jury.
In de eerste ronde scoorde Erwin voor de vaasjes 85 punten en voor de fluitjes 82 punten. Met deze fantastische score ging hij aan de leiding in het klassement. De beste 10 biertappers plaatsen zich voor de finale.

In de finaleronde begonnen de finalisten met nulpunten. Er moesten 2 fluitjes en 2 vaasjes worden getapt en daarnaast 2 speciaalbieren worden uitgeschonken op een dienblad voor de jury.
Erwin was ook in de finale in bloedvorm en behaalde een uitstekende score van 173 punten. Hiermee leverde hij een uitmuntende prestatie en werd 2e op het NK.
Met dit resultaat zal het tappen van bieren en het serveren van speciaalbieren in Lemmer en de rest van Friesland zeker naar een hoger niveau gaan groeien.
Nederlands Kampioenschap Biertappen 2018 werd Frank Bruin uit Wijk aan Zee, met 176 punten en derde Camiel Absil uit Maastricht, met 169 punten.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!