Nieuwjaarsbijeenkomst 2021 in De Hege Fonnen

Burgemeester Fred Veenstra tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in Joure (foto gemeente DFM)

LEMMER – Hoewel het jaar nog maar net voorbij is en de gemeente haar nieuwjaarsreceptie van 2020 heeft gehouden, heeft burgemeester Veenstra nu al laten weten dat de bijeenkomst van 2021 plaats gaat vinden in De Hege Fonnen in Lemmer.
Hij liet in zijn toespraak van dit jaar weten dat hij de 51.574 inwoners van de gemeente een gezond en gelukkig 2020 wenste. Hij zei verder dat de jaarwisseling relatief rustig was verlopen. Met niet zoveel overlast en ook minder schade dan voorgaande jaren.

De gemeente zet komend jaar in op het bestrijden van allerlei soorten malafide digitale praktijken. Dit omdat mensen daar afgelopen jaar het slachtoffer van zijn geworden. Zo zal er een campagne worden opgezet met het bedrijfsleven om ondernemers beter te beschermen tegen digitale criminaliteit.
Een groot probleem was in 2019 de zogenaamde overlastgevende personen, zei de burgervader verder. Naast geduld en acceptatie voor deze mensen, was er soms ook echt actie nodig, zo zei Veenstra.
In de eigen organisatie moet de verkokering tussen de afdelingen verdwijnen, noemde hij. Het moet één organisatie worden, één kantoor, aangestuurd door een integraal verantwoordelijke directie. Daarmee wil De Fryske Marren beter gaan werken en beter aan sluiten op de vragen vanuit de gemeenschap.
De burgemeester liet verder weten dat eind januari een lichtproject van Daan Rosegaarde in de gemeente van start zal gaan in het kader van 75 jaar bevrijding.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!