Nieuwe projectontwikkelaar wil 100 verschillende huur- en koopwoningen bouwen op De Polle

Het plan is om in dit gebied 100 nieuwe woning neer te zetten in de huur- en koopsector.

LEMMER – Zwanenburg Projecten uit Heerenveen is de nieuwe projectontwikkelaar van het gebied De Polle/Zeedijk. Het bedrijf wil een mix van huur- en koopwoningen bouwen. Die zullen bestaan uit appartementen en grondgebonden huizen in verschillende grootten en typen. Het plan is om zo’n 100 huizen te bouwen in het gebied, aldus de projectontwikkelaar bij monde van Titia Haagsma.

Bestemmingsplan bepaalt de snelheid

Zwanenburg heeft zelf marktonderzoek gedaan naar wat de markt vraagt, heeft met makelaars gekeken naar de behoefte en heeft zelf veel ervaring in de branche en ook daarop het plan gebaseerd. Wanneer een eerste schep de grond in kan, is overigens nog niet duidelijk. De planvorming is namelijk nog volop bezig. “We hebben te maken met een bestemmingsplan. In een deel daarvan zou het mogelijk zijn om direct aan de gang te gaan, maar een deel van de plannen valt daar ook buiten en een deel van het bestemmingsplan zal ook gewijzigd moeten worden.” Bij de gemeente geven ze aan dat als er een heel nieuw bestemmingsplan moet komen dit meer tijd vergt dan als er gebouwd kan worden binnen de kaders van het bestaande bestemmingplan. De woningen die de ontwikkelaar wil bouwen moeten gasloos zijn en zoveel mogelijk energieneutraal. “Daarbij kijken we wat er allemaal mogelijk is,” aldus Haagsma.

Eerdere projectontwikkelaars haakten allemaal af

Wethouder ruimtelijke ontwikkeling Roel de Jong benadrukt dat hij zeer verheugd is om samen met Zwanenburg Projecten naar een nieuwe invulling van het gebied te kunnen kijken. Eerdere projectontwikkelaars haakten allemaal af en de eerste plannen dateren van zeker 10 jaar geleden. “De afgelopen maanden hebben wij uitermate plezierige en constructieve gesprekken met Zwanenburg Projecten over een herontwikkeling van De Polle gevoerd. Met deze meest recente ontwikkelingen lijkt een door de gemeenteraad en inwoners van Lemmer vurig gewenste integrale ontwikkeling van het gebied De Polle snel dichterbij te komen”.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!