Nieuwe namen en oude bekenden nemen deel aan Douwe Boomsma Toernooi 

LEMMER – Op zaterdag 8 juni vindt voor de 49e keer het Douwe Boomsma Toernooi plaats op de voetbalvelden van sportpark de Rien in Lemmer. Ook dit jaar is er weer een mooi deelnemersveld met nieuwe namen en oude bekenden.

Zes betaald voetbal organisaties

Het Douwe Boomsma Toernooi is een landelijk toernooi voor JO13 teams welke wordt georganiseerd door en gehouden bij CVVO. Dit jaar hebben maar liefst zes Betaald Voetbal Organisaties zich ingeschreven, te weten de debutanten Sparta Rotterdam en FC Volendam, daarnaast zijn de vaste deelnemers FC Groningen, Go Ahead Eagles, FC Emmen en het Friese SC Cambuur van de partij. Daarnaast strijden ook tien amateurverenigingen, die allemaal op landelijk divisie niveau spelen, voor de prijzen.

Diverse sportclubs teleurgesteld

“We zijn super trots dat er zoveel belangstelling is voor dit toernooi. We hebben diverse sportclubs moeten teleurstellen omdat we meer dan 40 aanmeldingen hebben ontvangen uit elke hoek van Nederland. We verwachten meer dan 1000 mensen op ons sportpark. Dit wordt het leukste voetbalevenement van Friesland. Dit jaar hebben we ook extra veel sponsoren aan ons weten te binden zodat het toernooi nog professioneler georganiseerd kan worden” aldus Peter Koehoorn, voorzitter van de organisatiecommissie.

Het toernooi begint op zaterdag 8 juni met een centrale opening om 9.30 uur, de eerste wedstrijden vinden plaats om 10.00 uur met o.a. de wedstrijd tussen CVVO en FC Volendam. Entree is de gehele dag gratis, de finale zal plaatsvinden om circa 16.30 uur waarna gelijk de prijsuitreiking plaats zal vinden.