Musical Mozes groot succes

LEMMER – Vrijdag 9 februari ging in de gereformeerde kerk, voor een uitverkochte zaal, de musical Mozes van start.
De musical, waaraan door de Protestantse gemeente, de Baptistengemeente, het Apostolisch Genootschap en de Rooms Katholieke gemeenschap vele maanden hard is gewerkt, werd een groot succes.

De musical vertelt uiteraard het verhaal van Mozes, de uittocht uit Egypte, de reis door de woestijn, het ontvangen van de tien geboden en nog meer.
Maar het stuk toont ook dat dit verhaal nog steeds actueel is.
Zo vraagt Mozes zich af hoe het zal gaan in dat nieuwe land: wordt het niet te vol? Moeten we ons aanpassen aan hun gewoontes? Kun je met meerdere religies in één land samenleven?

Het koor onder leiding van Marinus Lammers bracht de liederen mooi harmonieus en duidelijk ten gehore. Het publiek kon ook genieten van fraaie solozang.
Enkele enthousiaste naaisters waren erin geslaagd de ruim dertig acteurs in sfeervolle kostuums te steken. Decorbouwers hadden het toneel mooi aangekleed en de regie had iedereen op de juiste plaats gezet. Belichting en geluidstechniek werden professioneel verzorgd door PGN International Events uit Rutten, die ook het podium had geplaatst.

Al met al is hier door rond tachtig mensen een productie neergezet die eigenlijk roept om meer. Net als drie jaar geleden, toen ze de musical Ruth brachten, zal hier na afloop worden gezegd: ”En wat gaan we nu doen?”
Want door deze samenwerking ontstaat een gevoel van saamhorigheid en wederzijds respect.
Oecumene op z’n best.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!