Miss Intercontinental wil jongeren voor politiek interesseren

LEMMER – Suzette van der Pol  is in het dagelijkse leven student en studeert communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Daarnaast werkt ze parttime bij Hypostore en in haar vrije tijd rijdt ze paard bij familie de Ruiter of is ze aan het fietsen! Maar Suzette werd onlangs ook Miss Intercontinental. Maar waar staat dat voor? Suzette:”Het staat voor een echte powervrouw met intelligentie, stijl, ambitie, toewijding en inhoud. De slogan van de internationale verkiezing is: The most beautiful woman off all continents.” Twee jaar geleden deed Suzette ook al een keer mee aan de Teens verkiezingen. Daar werd ze tweede en ze vond het zo leuk dat ze het nu probeerde bij de beauty’s.

Ontwikkeling

“Wat het zo leuk maakt is de ontwikkeling die ik heb meegemaakt. Ik heb presentatietrainingen gehad maar ook catwalk en dansles. Afgelopen jaar was de verkiezing natuurlijk veel langer, ik heb dan ook langer de tijd om mezelf te ontwikkelen. Dat maakte eigenlijk dat ik er op de dag van de finale helemaal klaar voor was. Daarnaast heb ik er afgelopen jaar een hele goede vriendin bij gekregen, dat is ook iets moois van de verkiezing!”

Over haar kansen om als eerste te eindigen zegt ze:”Verbaasd was ik zeker! Ik heb de finale teruggezien en moest ook lachen om mijn reactie. De groep finalisten van Friesland was afgelopen jaar zo sterk dat ik vooraf niet goed in kon schatten wat mijn kansen waren. Ook al omdat 50% van de uitslag werd bepaald op de finale zelf. Ik heb mij tijdens het traject zo goed mogelijk ingezet maar toch blijft het spannend.”

Om in augustus mee te kunnen doen aan de landelijk finale moet Suzette speech- en awareness trainingen doen en fotoshoots. “Er is een After Eden Beach dag, we gaan op bezoek bij de hoofdsponsor Hairdreams, een bootcamp, teambuilding en ook hebben we een reisweek en natuurlijk de finaleweek. Dit zijn een aantal activiteiten. Maar waar het vooral om draait is mijn missie, waar ik voor sta en waar ik mij voor in ga zetten de komende periode.”

Wat is je missie?

“Ik wil de politieke betrokkenheid bij jongeren vergroten. Ook wel generatie Z genoemd. Naar mijn mening wordt er momenteel nog te weinig aandacht geschonken aan politieke onderwerpen op de middelbare school. Dat vind ik zonde want het is juist heel erg belangrijk. Ik zou graag willen zien dat de lessen gaan over wat je met politiek kan, hoe je politiek actief wordt, het bestaan van de jongerenorganisaties, bewustwording dat we politiek overal in terug zien en dat het heel erg leuk is. Dit onderwerp is belangrijk voor mij omdat ik mij zelf niet gehoord voel. Den Haag zet zich naar mijn mening nog niet genoeg in voor de jongere generatie, voor de onderwerpen die belangrijk zijn voor de jongeren. De oudere generatie neemt de besluiten maar wij draaien op voor de rekening en dat terwijl jongeren de toekomst hebben. Wij willen ook een stem. Ik ga in gesprek met allerlei mensen die betrokken zijn bij de politiek. En ik praat met hun over politiek in het onderwijs en waarom het zo belangrijk is dat jongeren er meer bij betrokken raken. Daar maak ik interessante berichten over voor jongeren en deze deel ik op mijn kanalen.”

Goed doel

Tijdens het landelijke traject mogen de deelnemers zich ook inzetten voor het goede doel: de LINDA.foundation. Dit is een initiatief van Linda de Mol voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben. Suzette schreef om die reden samen met de Beauty en Teen van Friesland een kinderboek. Dit gaat over: Wat voel je? Wat denk je? Wat doe je? En hoe ga jij met de natuur om? Dat zijn allemaal onderwerpen die in het boek worden beschreven in de vorm van inspirerende verhaaltjes. Het zijn allemaal verhaaltjes waar kinderen wat van kunnen leren met als kernboodschap: als je echt iets wilt bereiken in je leven, dan moet je van dromen naar doen gaan. Het boek heet ‘Be Happy’ en telt 80 pagina’s. Het boek komt uit op 16 juni en is voor kinderen vanaf 7 jaar. De prijs van het boek is 10,- en de volledige opbrengst gaat naar het goede doel. Een boek bestellen kan via zanaudo@gmail.com.

Nog een goed doel

Maar Suzette wil meer doen voor het goede doel en daarom fietst ze op zondag 11 juli de Elfstedentocht voor de LINDA.foundation. “Dit is een route van 235 kilometer en dit ga ik doen op mijn racefiets. Het duurt nog een aantal weken voor het zover is maar ik ben al druk bezig met de voorbereidingen. Het is een sponsortocht en ik hoop natuurlijk zoveel mogelijk geld op te halen. Over de tocht maak ik binnenkort meer bekend op mijn sociale media.  Mensen die nu al willen doneren kunnen mailen naar suusje.com@hotmail.nl.”

Wie wil dat Suzette ook landelijk de eindstreep haalt, kan op haar stemmen. Dat kan via de sms. Sms dan ‘Poll Intercontinental Suzette’ naar 3010. Let op! De kosten per sms zijn €1,10.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!