Met de Zonnebloem naar busmuseum

OLDEOUWER – Vorige week organiseerde De Zonnebloem, afdeling Lemmer, voor haar gasten een bezoek aan het nationaal busmuseum in Oldeouwer. De start begon in Lemmer waar een oude gele Fram-bus klaar stond om de gasten naar het museum te brengen.
In het busmuseum werden de gasten hartelijk ontvangen met koffie en oranjekoek waarna zij een rondleiding en uitleg kregen over het ontstaan van het museum en de organisatie van bus- en trein ondernemingen in Nederland.
De gasten bekeken de oude foto’s, petten, documenten en schaalmodellen van bussen en treinen. Het was voor sommigen  een feest van herkenning omdat zij ook hadden gewerkt bij de voormalige busonderneming “De Zuidwesthoek”. Na nog een bakje koffie werden de gasten weer teruggebracht naar Lemmer.

De Zonnebloem is afhankelijk van vrijwilligers. Ook u kunt daar een steentje aan bijdragen. Daarvoor kunt u zich aanmelden op onderstaand telefoonnummer 06 14 14 21 33
Heeft u een beperking of woont er bij u in iemand in de omgeving met een beperking, en wilt u graag, of diegene,  meedoen aan de activiteiten van de Zonnebloem, meldt u zelf of een ander aan op het eerder genoemde telefoonnummer.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!