Mensen met diabetes type 2 in Lemmer en Echtenerbrug gezocht

LEMMER – Diabetes kan je leven, gezondheid en welzijn behoorlijk beïnvloeden. Tegelijkertijd kunnen leefstijlaanpassingen helpen bij het verlichten van de symptomen van diabetes. Zorgbelang Fryslân gaat in de regio Lemmer onderzoek doen naar deze verbanden. Dat doet ze in afstemming met Zorgplein Lemmer en de huisartsen in Lemmer en Echtenerbrug. Er worden 20 mensen uit Lemmer en Echtenerbrug gezocht die mee willen doen aan dit project.

Positieve Gezondheid
Positieve Gezondheid is in dit traject een belangrijk uitgangspunt. Positieve Gezondheid kan namelijk helpen om zoveel mogelijk regie over je leven te behouden of terug te krijgen. Dat kan door op een andere manier om te gaan met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven.

Hoe werkt het?
In een gesprek (telefonisch of via beeldbellen) wordt de invloed van diabetes op iemands huidige gezondheid en leven besproken en hoe je hier meer grip op zou kunnen of willen krijgen. Op basis van de informatie uit de gesprekken worden enkele  groepsbijeenkomsten georganiseerd waarin de deelnemers met elkaar in gesprek en ‘in actie’ gaan. Doel is om concrete ideeën op te doen over hoe iemand zelf invloed kan uitoefenen op de beperkingen die diabetes met zich meebrengt.

Aanmelden en meer informatie
Deelnemers kunnen zich aanmelden bij Pepi Wadman van Zorgbelang Fryslân, dat kan per e-mail: wadman@zorgbelang-fryslan.nl of telefonisch: 06 34 11 33 76. Vragen kunnen bij haar ook worden gesteld. Meer informatie is ook te vinden op de website. 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!