Meimeringen: Een brief van Liander

LEMMER – Al een tijdje terug kwam er een brief van Liander. Er gingen werkzaamheden aan het net plaatsvinden en we moesten er rekening mee houden dat de stroom eraf ging. Alles uitschakelen, want het kon ook nog wel eens tot storingen en zelfs kapotte apparaten leiden. Genoteerd, laptop opgeladen, mobiele hotspot klaar voor gebruik en wachten op wat komen ging. Maar er kwam niks. Oh ja toch wel: nog een brief. Dat het hele feest toch niet doorging. Okido, kan gebeuren.

Terugwerkende kracht?

Zaterdag viel er weer een brief door de bus. De werkzaamheden gingen nu wel door. Zaterdag was het 30 juli overigens. En de werkzaamheden zouden: jawel houd je vast op 16 juli plaatsvinden. Met terugwerkende kracht kreeg daarmee een hele aparte betekenis. De brief was trouwens op 4 augustus gedateerd. De kalender bij Liander heeft dus blijkbaar een heel andere indeling dan die van de doodgewone mens.

We hebben u een link gestuurd

In de brief stond een telefoonnummer. Dat gebeld. Er kwam geen mens aan de lijn. Wel een stem die zei Welkom bij Liander. We hebben u een link gestuurd. Open de link in de sms en kies wat van toepassing is. De link geopend en op een willekeurig knopje gedrukt. Eindresultaat: je moest maar op het internet gaan kijken. Mensen van vlees en bloed leken ver weg bij het instituut. Enfin, maar eens op social media kijken dan. Jawel, via messenger kon je een bericht sturen.  De situatie daar uitgelegd en een bericht terug met excuses en de opmerking dat er een nieuwe brief komt. De zoveelste in de rij dus.

Toch nog maar even een berichtje gestuurd dat ik hoopte dat dan niet over 2 dagen de stroom er alsnog afging. En  als dat wel het geval zou zijn dat mensen dat toch wel zouden moeten weten. Nou was het antwoord: eigenlijk dus wel. Op 2 augustus waarschijnlijk. Maar de brief zouden we nog krijgen. Maar bracht ik daar tegenin, zo’n brief is er helemaal niet voor 2 augustus. Op maandag wordt geen post bezorgd en dinsdag is het al 2 augustus. En toen bleef het stil.

Een mens van vlees en bloed: jippie

Inmiddels een heus mens van vlees en bloed aan de lijn gehad die vroeg of Industrieweg ook in de buurt is. Tja, in Lemmer is in feite alles in de buurt, maar hoe erg in de buurt wil je het? Daar werd nu namelijk wel gewerkt. Toen ik er tegenin bracht dat alles op dit moment nog van stroom was voorzien, kon dat het dus niet zijn. En nee, we kregen nog weer een brief. Met een andere datum. Maar die is nog helemaal onbekend. Misschien deze keer wel 1 januari 2022. Om het een beetje in dezelfde stijl te houden. (Maar dat bedacht ik zelf).

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!