Meerdere aanhoudingen inzake drugs

LEMMER – Afgelopen week heeft de politie zich volop bezig gehouden met verschillende drugsonderzoeken.

Op dinsdag 23 juni viel de politie een bedrijfspand binnen aan de Schouw in Lemmer. In de twee grote ruimtes, was een hennepkwekerij gevestigd met minstens 1000 hennepplanten. Kort hierna werd een 32-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, ter zake van het vervaardigen van softdrugs aangehouden.

Op zaterdag 27 juni werd door de onopvallende eenheid een mogelijke drugsoverdracht waargenomen. Tijdens de hierop volgende aanhouding op het Lemsterpad werden bij een 26-jarige Lemster meerdere verpakkingen met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De harddrugs werden in beslag genomen.

Op zondag 28 juni werd een 49-jarige man uit de gemeente De Fryske Marren door onopvallende eenheden van de politie gevolgd. Dit naar aanleiding van een melding omtrent mogelijke handel in verdovende middelen. De verdachte man ging naar een recreatiewoning op een vakantiepark in Lemmer. Bij deze woning werd een sterke hennepgeur en kreeg de politie het vermoeden dat in deze woning een hennepkwekerij zat. Na het binnentreden werd inderdaad een kwekerij met 284 hennepplanten aangetroffen. De man werd aangehouden en is ingesloten.
De politie heeft alle drie de zaken in onderzoek.

Mocht u informatie of vermoedens hebben over een strafbaar feit in uw buurt, maar blijft u liever anoniem?
Geef dan uw informatie door via Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!