Marianne Meeter begeleidt je naar een eetpatroon dat “past”

Marianne Meeter

LEMMER – Ondanks de verlengde lockdown en de huidige maatregelen gaat de begeleiding bij Marianne Meeter gewichtsconsulent gewoon door. “In 2018 ben ik begonnen met online coaching. Het voordeel hiervan is dat mensen die niet in de buurt van Lemmer wonen toch hulp van mij kunnen krijgen op hun pad naar een gezonde leefstijl. Ook voor schippersvrouwen is dit een hele fijne ontwikkeling. Ik weet als dochter en vrouw van een schipper heel goed dat afspraken maken en het nakomen ervan soms lastig is als je vaart. Ik ben dan ook heel flexibel bij het maken van de afspraak met een schippersvrouw. We plannen een online consult en op de dag zelf app ik ‘s ochtend met de vraag of het lukt op het afgesproken tijdstip. Zit iemand bijvoorbeeld net in een sluizentraject dan verschuiven we de afspraak naar een beter moment.”

Emotie-eters

Marianne begeleidt door de huidige situatie iedereen nu online. Dus ook mensen die in de buurt wonen. “Het is heel fijn dat ik op deze manier iedereen, die nu hulp wil, ook die hulp kan bieden. Door corona hebben vooral emotie-eters het lastig. Zij eten door onrust ongezonder en vaak teveel. Maar dat is vrij logisch in een tijd die veel onzekerheden met zich mee brengt. Ook wordt er minder gesport, doordat de sportscholen dicht zijn. Gewichtstoename zorgt vaak voor nog meer onrust en onvrede. En juist dat kan weer leiden tot nog meer eten. Vooral vrouwen hebben hier vaak mee te kampen.”

Het vertrouwen van vrouwen dat het dus ooit gaat lukken om een gezond gewicht te krijgen, is dan ook vaak ver te zoeken, stelt Marianne. Dit komt mede doordat ze vaak al veel mislukte diëten achter de rug hebben. En er in hun hoofd een constante strijd wordt gevoerd over eten. “De motivatie ontbreekt daardoor om opnieuw aan een dieet te beginnen of het vol te houden. Ook zitten velen als het ware vast in een vicieuze cirkel. Een cirkel van streng lijnen – afvallen- terugval in oud gedrag -weer aankomen en weer opnieuw lijnen. Mijn missie is dan ook om zoveel mogelijk vrouwen deze cirkel te laten doorbreken. Samen met hen ga ik op zoek naar een nieuw eetpatroon dat bij hun past. En waar zij zich prettig bij voelen. Ik leer ze weer contact maken met hun hongergevoel en luisteren naar hun echte behoeften. Op deze manier krijg je grip op het emotie-eten. En leer je weer echt genieten van het eten van chocolade zonder schuldgevoel. De focus ligt op een gezonde relatie met voeding en niet op gewichtsverlies. Want de drang om af te vallen staat juist resultaat op de weegschaal vaak in de weg.”

Wil je meer weten? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!