Lezing over dementievriendelijke uitvaart

Foto Betty Wiersma

JOURE/LEMMER – Hoe rouwen mensen met dementie en hoe organiseer je een dementievriendelijke uitvaart? Bibliotheek Joure organiseert daarover een informatieavond op 19 maart om 19.30 – 21.00 uur.

Hoe rouwen mensen met dementie?

Dementie is volksziekte nr. 1. Door de vergrijzing in ons land krijgen we hier steeds vaker mee te maken. Deze ziekte vraagt om meer bewustwording in de maatschappij en dus ook in de uitvaartzorg. Daarom leer je tijdens deze informatieavond welke vragen je moet stellen bij het organiseren van een dementievriendelijke uitvaart.

Aandacht voor de mens

Tijdens deze avond komen er drie sprekers. Angela Kok, Romy van der Wiel en Grietje van der Reijnst vertellen vanuit hun expertise hoe je een dementievriendelijke uitvaart kan organiseren.

Angela Kok

Angela Kok, coördinator dagbesteding in Woonzorgcentrum Sint Theresia in Joure pleit ervoor om dementie te omarmen in plaats van het te zien als een schrikbeeld. Zij vertelt hoe we vanuit ons gevoel anders naar de mens met Dementie kunnen kijken.

Romy van der Wiel

Als iemand met dementie een dierbare verliest is het belangrijk voor deze mensen om afscheid te kunnen nemen. Romy van der Wiel, dementievriendelijke uitvaartverzorger uit Joure, vertelt welke mogelijkheden er zijn bij het afscheid als de mens met Dementie achterblijft.

Grietje van der Reijnst

Grietje van der Reijnst is uitvaartfotograaf. Ze laat zien hoe belangrijk beelden zijn voor de mens met Dementie. Het gevoel heeft een beter geheugen dan het verstand.

Aanwezig zijn?

Aanwezig zijn bij deze informatieavond? Meld je aan via deze link en kijk ook eens voor andere activiteiten op bmf.op-shop.nl of kom langs in Bibliotheek Joure.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!