Lemster-ontmoeting na 19 jaar

v.l.n.r. Jarno van Dijk, Thomas Zirkzee, Janhein van Leuveren.

Drie Lemsters ontmoeten elkaar tijdens een oefening aan boord van Zr. Ms. Johan de Witt

De Koninklijke Marine oefent sinds vorige week voor het eerst met 3 NH90’s tegelijk aan boord van het amfibisch transportschip Zr. Ms. Johan de Witt. De maritieme gevechtshelikopters doen mee in de Fleet Operational Sea Training, waarin ze verschillende aspecten van oorlogsvoering beoefenen. De oefening vindt plaats voor de Britse zuidkust.

De Lemsters, Jarno van Dijk, Thomas Zirkzee en Janhein van Leuveren kwamen elkaar voor het eerst tegen als zeekadet en zeekadet officier bij het Zeekadetkorps Lemmer op het korpsschip ex Hr. Ms. Roermond. (Een oude mijnenveger van de marine die 19 jaar geleden aangekocht is door het Zeekadetkorps Lemmer).
Thomas en Jarno waren toen 10 jaar oud.

Nu, 19 Jaar later, kwamen de drie elkaar weer tegen aan boord van Zr. Ms. Johan de Witt. Alle drie hebben ze momenteel een prachtige en uitdagende baan bij de Koninklijke Marine. Echt uniek.
Thomas heeft de functie van kabelgast aan boord in de rang van Matroos 1 Nautische dienst en Jarno is Adelborst en is in opleiding tot Officier Technische dienst. De oudste van het stel, Janhein is Adjudant Nautische dienst en heeft de functie van chef operationele dienst.
Het Zeekadetkorps Lemmer blijkt dan ook maar weer een mooie kweekvijver voor de Marine (en de Koopvaardij).

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!