Leerlingen duiken de grijze container in

LEMMER – Eind mei gaf wethouder Frans Veltman de opdracht aan de leerlingen van 2 VWO van het Zuyderzee Lyceum om onderzoek te doen naar het zwerfafval probleem in Lemmer en om te komen met adviezen over hoe we bewustwording van afvalscheiding kunnen vergroten bij de burgers.
Maandag 24 juni presenteerden de leerlingen hun onderzoek en adviezen aan wethouder Veltman van De Fryske Marren. De leerlingen zijn hun eigen afval grijze en groene container ingedoken en hebben een enquête gehouden onder gezinnen uit de buurt en vrienden. Uit hun onderzoek bleek dat er al aardig aan afvalscheiding wordt gedaan, met name glas en papier wordt gescheiden weggegooid. Verder was een mooie uitkomst dat er mensen zijn die wel eens zwerfvuil oppakken. Hun advies aan de gemeente is om zwerfafval te voorkomen door bij de bron te beginnen. De winkels, dat er minder in plastic moet worden verpakt. En alle kinderen vonden dat er meer statiegeld op verpakkingen moet komen, zoals op blikjes.

De leerlingen concludeerden dat de gemeente op diverse vlakken al goed bezig is om burgers het afval te laten scheiden. Om dit nog beter te doen en ook jongeren te betrekken bij zwerfafvalprobleem en afvalscheiding heeft de gemeente in samenwerking met NME netwerk Groen Doen, het IVN en de VO scholen opmaat gemaakte projecten voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld.

NME-netwerk Groen Doen
Ruim 90 basisscholen in de regio zijn lid van Groen Doen en maken enthousiast gebruik van het gevarieerde aanbod om het onderwijs op hun school te verrijken met échte ervaringen en de kinderen te leren om zorgvuldig met hun leefomgeving om te gaan. Groen Doen wordt bij dit werk ondersteund door de gemeente Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren.
www.groendoen.net

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!