Leerlingen Daltonschool zamelen elektronisch afval in

LEMMER – Maandagmorgen 13 maart, was er een grote delegatie van de Fryske Marren aanwezig op de daltonschool aan de Markerstraat. Wethouder Irona Groeneveld, geflankeerd door medewerkers van de milieu en afval afdelingen aangevuld met fotografen woonden de kick-off van de E-waste race bij waar deze school, samen met nog 9 andere scholen in de gemeente de Fryske Marren aan deelneemt.

Teveel elektronisch afval in de restcontainer

Wethouder Groeneveld vertelde de kinderen in een vurig betoog dat er helaas nog veel elektronisch afval in de restcontainers verdwijnt, terwijl dit afval heel goed gerecycled kan worden. Daarom is zij blij dat er 10 scholen uit haar gemeente deelnemen aan de race om zoveel mogelijk elektronisch afval te registreren en in te zamelen.

Gastles

Nynke Bouw van de organisatie van E-waste race (www.instagram.com/ewasterace) gaf in een gastles uitleg over de race maar met name ook over het belang van de inzameling van genoemd afval. Elektronisch afval is de snelst groeiende afvalstroom in de wereld. Te veel oude electronica zoals oude mobieltjes, opladers, kapotte dvd-spelers, kapotte wekkers enz. belandden bij het normale afval. Zonde. Zulke apparaten zitten vol met herbruikbaar materiaal dat een tweede leven verdient….voor sommige apparaten geldt dat maar liefst 95% een nieuw leven kan krijgen.

Lever elektronisch afval in op de school

De kinderen van beide groepen 8 zijn reuze gemotiveerd om met dit project aan de slag te gaan….het gaat om hun toekomst. Wilt u meedoen door elektronische afval in te leveren, kom gerust naar de Markerstraat…de kinderen nemen het graag van u in ontvangst om zo mee te helpen aan een schonere wereld.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!