L8 nog in de race voor top 5

CULEMBORG – Zaterdag 7 juli stond de 6e editie van Respec’ op de Lek op de kalender. Na een week eerder een ietwat tegenvallend resultaat, waren de verwachtingen nu hooggespannen. Met tropische temperaturen kon er op voorhand gerekend worden op een zware wedstrijd.

De start verliep allesbehalve vlekkeloos, door logistieke tegenslagen kon er maar met 7 roeiers worden begonnen aan de eerste wedstrijd, 11,5 kilometer op de Lek. De race werd afgelegd in een tijd van 1 uur en 18 minuten met een wattage van 80,99.
Aan de tweede race, een sprint van 4,4 kilometer, kon met een voltallige boot worden gestart. Met een aantrekkende wind en de vermoeidheid die de roeiers parten speelde werd de race afgelegd in een tijd van 31 minuten en 4 seconden, met een wattage van 82,73.
Met als eindresultaat een 3e plaats in de 1e klasse, kan het team terugzien op een prima wedstrijd.
Hierdoor is een plek bij de eerste 5 aan het einde van het seizoen nog steeds haalbaar.
Na een (rust)pauze, gaat het roeiseizoen begin september weer van start met de Zwarte waterrace in Zwartsluis.

Het resultaat is mede ook mogelijk gemaakt door de (riem)sponsoren: Jumbo, Boerplay, Talamex, Rabobank, By Kenneth, Expertise Bureau Jansen, Kingma Walinga makelaardij, Imont Montage Lemmer, Geotrack Telematics B.V. Chung-a-hing Schilder, Kluger en Maritiem de Vries

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!