Koffie en een goed gesprek met leeftijdsgenoten

LEMMER –  Vanaf half augustus zullen de In je Uppie groepsgesprekken voor ouderen plaatsvinden op verschillende locaties in De Fryske Marren. Het doel van de gesprekken is om ouderen met elkaar in gesprek te brengen over onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt, maar misschien niet zo snel aan de orde komen. Deze gesprekken worden georganiseerd door Sociaal Werk De Kear en Stichting De Friesland en zijn een initiatief van ouderenplatform Up! in Nederland.

Soms loop je in je eentje na te denken over van alles en nog wat. Dan kan het fijn zijn om eens met leeftijdsgenoten van gedachten te wisselen, om je uit te spreken of te luisteren naar hoe anderen het aanpakken. Bij de groepsgesprekken gaat het over thema’s zoals geluk, afscheid, familie en vriendschap. De themagesprekken worden altijd begeleid door een gespreksleider. Een luisterend oor aan tafel biedt herkenning, inspiratie en steun, zo blijkt uit de eerdere ervaringen van deelnemers.

Aanmelden

Deelname is geheel gratis maar mensen moeten zich vooraf wel aanmelden: Voor Delfstrahuizen/Echtenerbrug, Lemmer, Balk en Bakhuizen via: Francien Bekius van Sociaal Werk De Kear: f.bekius@sociaalwerkdekear.nl 06 – 51 29 11 63.

 

Data en plaatsen

Delfstrahuizen/Echtenerbrug

Locatie: Restaurant De Fûke, Hoofdweg 24, 8537 SE Echten

Dinsdag 24 augustus vriendschap

Dinsdag 31 augustus familie

Dinsdag 7 september afscheid

Tijd: 10.00 – 11.30 uur

 

Lemmer

Locatie: Us Haven, Nieuwburen 32, 8531 EH Lemmer

Donderdag 19 augustus vriendschap

Donderdag 2 september familie

Donderdag 16 september afscheid

Tijd: 10.00 – 11.30 uur

 

Meer informatie

Voor meer informatie kijk op de de website van Sociaal Werk De Kear

 

 

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!