Kersten Hulpmiddelen breidt partnerschap met Antonius Zorggroep verder uit

LEMMER/LEEUWARDEN –  Dinsdag 14 september werd in Sneek de handtekening gezet voor een hernieuwde en uitgebreide samenwerking tussen Kersten Hulpmiddelen en de Antonius Zorggroep. De insteek van de samenwerking wordt een partnerschap waarbij patiënten mede dankzij goede hulpmiddelenzorg ook in de thuissituatie maximaal worden ondersteund. Naast de reeds bestaande samenwerking met Thuiszorg Zuidwest Friesland, wordt het partnerschap uitgebreid met hulpmiddelendienstverlening aan het ziekenhuis zelf.

Hulpmiddelen

Kersten Hulpmiddelen is een landelijk opererende organisatie, gespecialiseerd in mobiliteits- en revalidatiehulpmiddelen. De firma levert hulpmiddelen aan zowel zorginstellingen als aan particulieren via de Wmo en de lokale uitleenpunten. Met de hernieuwde samenwerking wordt Kersten nu ook huisleverancier van hulpmiddelen die in het ziekenhuis zelf worden gebruikt. Daarnaast blijft Kersten voorkeurspartner voor de uitleen van hulpmiddelen voor mensen die tijdelijk een hulpmiddel nodig hebben, zoals bijvoorbeeld een hoog-laagbed na ontslag uit het ziekenhuis, een douchekrukje tijdens revalidatie of een leenrolstoel bij een gebroken been. Deze hulpmiddelen kunnen 24/7 worden aangevraagd. Dit kan door de ingeschakelde thuiszorg, via de transferafdeling van het ziekenhuis of rechtstreeks door de gebruiker zelf.

Thuisbezorgd of opgehaald

Afhankelijk van de situatie, het hulpmiddel en de voorkeur van de gebruiker zelf wordt het hulpmiddel thuisbezorgd of kan het worden opgehaald bij een uitleenpunt in de buurt. En er is altijd een uitleenpunt voor hulpmiddelen binnen een straal van 10 kilometer, want Kersten Hulpmiddelen beschikt over een sterk lokaal uitleenpuntennetwerk binnen Friesland. Deze laagdrempeligheid draagt bij aan goede zorg in de thuissituatie. De oorsprong van dit netwerk ligt in haar verleden als Hulpmiddelencentrum, dat in juni 2020 is opgegaan in Kersten Hulpmiddelen. Een inwoner van Friesland kan binnen een straal van 10 kilometer terecht bij een uitleenpunt bij een lokale zorgondernemer of zorgorganisatie.

Lemmer

Naast de informatie- en uitleenlocatie op de zorgboulevard bij de Antonius Zorggroep in Sneek, is Kersten ook aanwezig in onder andere Lemmer, Sint Nicolaasga, Drachten, Leeuwarden, Emmeloord, Workum, Harlingen, Gorredijk en Surhuisterveen. Hierdoor kan er altijd snel gehoor worden gegeven aan de hulpmiddelenvraag. Kleinere hulpmiddelen zoals een toiletstoel of een leenrolstoel kunnen direct worden meegenomen. Grotere hulpmiddelen zoals een hoog-laagbed worden thuisbezorgd.

Samen met lokale ondernemers

“We zijn trots op dit Friese netwerk dat we veelal samen met lokale ondernemers vorm geven. Het maak het laagdrempelig en persoonlijk, hetgeen weer bijdraagt aan goede en menselijke zorg voor iedereen. En daar werken wij als Kersten Hulpmiddelen graag aan mee. Bij ons draait het immers om mensen”, aldus Bas Alberts, CEO van Kersten Hulpmiddelen.

Extra voordeel voor leden van Thuishotel
Ook voor leden van Thuishotel is het hernieuwde partnerschap gunstig. Op vertoon van hun lidmaatschap kunnen zij gratis gebruik maken van loophulpmiddelen zoals elleboogkrukken, looprekken en rollators. Daarnaast ontvangen zij 10% korting op producten die via Kersten worden aangekocht bij samenwerkingspartner Max Vitaal in Emmeloord.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!