Kerst Wind Nederlands Kampioen Survival

BELTRUM – Survivalrunner Kerst Wind uit Oosterzee zette zondag 6 januari weer een topprestatie neer. In een deelnemersveld van 330 atleten pakte hij de fel begeerde titel NK Survival.
De organisatie van het Achterhoekse Beltrum had een uitdagend parcours van 23 kilometer en 65 hindernissen uitgezet voor de open NK Survival in de Topklasse.

Kerst Wind behoorde tot één van de favorieten. Hij staat bovenaan in het tussenklassement van het seizoen.
Het startschot viel om 9.15 uur onder regenachtige weersomstandigheden. De kopmannen gingen snel van start. Wind zat in de eerste helft van de wedstrijd niet in de koppositie. Hij liet de mannen gaan, maar verloor ze niet uit het oog. Na 12 kilometer kwam Wind toch steeds dichterbij en wist na een lange hindernis samen met Thom van Cappellen uit Zwolle op kop te komen. Van Cappellen maakte al vrij snel een fout in een hindernis, waardoor die achterop raakte. En zo kwam Wind alleen op kop.
Ruben Dinkelman uit Lochem kwam steeds dichterbij. De eindstreep raakte in zicht, het houthakken moest nog gebeuren. Wind had de boomstam in tien slagen door en zo kon hij razendsnel dit onderdeel afwerken. Dinkelman had langer werk en werd daar nog gepasseerd door Dinant Huurneman uit Winterswijk.
Wind finishte in een tijd van 2:20:39, gevolgd door Huurneman (2:24:09) en derde werd Ruben Dinkelman (2:26:15).
Bij de dames wist Lisan de Vries uit Burgum de nationale titel te winnen.
Zo werd het een Friese overwinning in de Achterhoek.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!