Keeper Danny Burgers van CVVO op karakter wedstrijd door met forse blessure

De kopsterke Lammert Schut duikt op bij de tweede paal.

LEMMER – CVVO won afgelopen zaterdag in een prachtige pot van Heeg. De derde overwinning op rij na de winterstop. Een domper voor CVVO was dat keeper Danny Burgers een pees en een stukje bot afscheurde van zijn vinger. Dit gebeurde al in de eerste helft, maar Danny keepte de hele wedstrijd op karakter uit. Helaas bleek de blessure ernstig en moet Danny naar verwachting een fors aantal weken toekijken.

Supporters

Op deze eerste zaterdag in februari, waar de terrassen in Lemmer gezellig bezet waren, trokken toch een supporter of honderd richting Heeg. Het affiche was er gezien de stand op dit moment een om van te smullen. Maar zouden de matadoren er binnen de krijtlijnen ook een feestje van maken? Trainer Ton Haarman moest noodgedwongen een aanpassing doen in zijn beoogde startopstelling.

Verschuiving

Junior van Looveren moest ziek aan de kant blijven, hierdoor schoof Lammert Schut naar de rechtsback positie, Jorn Miedema stond centraal met Keetman en Lars Rottiné vulde de vrijgekomen plek op het middenveld in. De man in het zwart liet iets over half drie de wedstrijd beginnen. Er werd kort gedekt vanaf het begin,  waardoor de ruimtes klein waren. In de 7e minuut kreeg Heeg de eerste kans die niet verzilverd werd. Enkele minuten later kreeg CVVO een kans, echter de pass was te scherp. Beide teams lieten er geen twijfel over bestaan dat ze beide voor de drie punten gingen. Wel met een totaal verschillende strategie. Waar CVVO het voetballend probeerde met de steeds fitter wordende Job Zwager die vandaag de 90 minuten voor het eerst weer volmaakte. Tegenover Heeg die vanuit iedere positie op het veld de lange bal richting de voorwaartsen stuurde. Gezien de positie op de ranglijst heeft ze dat tot nu toe geen windeieren gelegd.

Gele kaart

Het aanvallende spel van CVVO leidde niet direct tot 100% kansen en na een dik kwartier kreeg Nick Buitenga een onterechte gele kaart. Daarna legde CVVO de ene na andere mooie aanval op de mat die stierven in schoonheid. Maar na bijna een half uur prikte Lourens Visser na een puike corner van Jelmer Visser de terechte 0-1 er in. Dit  nadat de keeper nog kon redden op een kopbal van de kopsterke Lammert Schut. Er bleef tot aan de rust genoeg te genieten voor de supporters. Kansen, corners en een overduidelijke handsbal van Heeg die werd genegeerd door de leidsman.

Tweede helft

De tweede helft begon weer zoals de eerste was geëindigd, CVVO wilde voetballen en Heeg bleef de bal naar voren pompen. De spanning kreeg de overhand en dit kwam het voetbal niet ten goede. De leidsman had zijn handen vol doordat beide ploegen streden voor elke centimeter gras. Na 85 minuten was het toch Heeg dat uit een corner via de op de lat stuiterende bal scoorde. 1-1. De moegestreden Erik van den Berg werd gewisseld en Jens Schirm betrad de arena.

Kansen

CVVO stroopte nog één keer de mouwen op, kansen stapelden zich op en de keeper van Heeg leek de grote winnaar van het slotakkoord te worden. Ondertussen was Thomas Miedema binnen de lijnen gebracht voor zijn jongere broertje Jorn die overigens een puike wedstrijd speelde. Na een aantal grote kansen kwam het eindsignaal steeds dichterbij. In minuut 96 kreeg CVVO nog een corner en deze werd fantastisch binnen geknikt door Job Zwager. En waren de dik verdiende 3 punten binnen en liep CVVO als winnaar van het (slag)veld. Al met al een mooie teamprestatie. Volgende week Makkum die ook vlak onder CVVO staat en SVM het afgelopen weekend versloeg. CVVO verwelkomt een ieder voor de wedstrijd tegen Makkum die wordt opgeluisterd met livemuziek en een winterbarbecue.