Kapperslijnen roodgloeiend en op afspraak winkelen

Bij Papillon mogen mensen vanaf 3 maart weer beperkt winkelen. Op afspraak natuurlijk.

LEMMER – Vanaf het moment dat ons demissionair kabinet heeft laten weten dat de kappers op 3 maart weer open mogen, staan de afsprakenlijnen roodgloeiend bij de mensen die ons van ons coronahaar af gaan helpen. Maar ook andere contactberoepen als schoonheidsspecialistes als Total Beauty Skin, pedicures en masseurs als Siso sportmassage mogen weer aan de slag. Bij Sis Hairstyling bijvoorbeeld werden op de eerste dag al een paar honderd reserveringen gemaakt. Om iedereen zo snel mogelijk te helpen wordt er bij deze kapperszaak net als in veel andere kapsalons veel meer uren gedraaid op een dag vanaf 3 maart. En worden 3 kappers permanent ingezet, gedurende 6 dagen in de week.

Winkelen op afspraak

Vanaf 3 maart mogen winkels op afspraak ook weer mondjesmaat klanten ontvangen. Per verdieping mogen maximaal 2 klanten tegelijk winkelen en klanten moeten minimaal 10 minuten in de zaak zijn. Dat mag ook langer, want een nieuwe broek of jurk kopen of een nieuwe tv of koelkast uitzoeken bij bijvoorbeeld Expert Lemmer, vergt vanzelfsprekend vaak wel wat meer tijd.

Winkels mogen zelf bepalen hoe ze dat willen regelen. Mensen moeten wel vooraf een afspraak maken om te winkel binnen te mogen. Die moet 4 uur of langer voor het bezoek worden aangemeld. Bij kledingwinkel Papillon Fashion zijn ze daar al helemaal klaar voor. “Mensen hoeven alleen te bellen voor een afspraak op 0514-850317 of 06-30813946 en dan kunnen ze bij ons weer wat leuks uitzoeken en passen,” zegt Hennie Heeres daarover. Vanzelfsprekend popelen de bedrijven weer om klanten te mogen ontvangen. Het vet op de botten is er bij velen wel af. En de compensatieregelingen van de overheid brengen in veel gevallen ook veel te weinig soelaas en zijn ook nog eens heel ingewikkeld.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!