Kampioenen Lemster Volière Vrienden

LEMMER – Dirk Pieter Kelderhuis mag zich ook dit jaar weer de jeugdkampioen noemen van de Lemster Volière Vrienden. Met zijn gele kanarie scoorde hij 92 punten en misschien lag zijn vogel ook nog in de race voor de algemeen kampioen.

Kees van Ginkel gooit namelijk ook dit jaar weer hoge ogen met zijn kleurkanaries. Niet alleen is hij kampioen bij de enkelingen maar ook bij de stammen (vier gelijk scorende vogels) is het kampioenschap zijn deel. Hierdoor is dit jaar het Bondskruis van de Nederlandse Vereniging van Vogelliefhebbers zijn deel geworden. Binnen de vereniging wisselt dit Bondskruis elk jaar van bestemming. Nu in 2017 voor de beste kanarie en volgend jaar voor de beste tropische vogel. Zo heeft iedere groep de kans om dit veel begeerde kleinood te winnen.
Ook was zijn kanarie in de Open Klasse (vogels zonder ring, aangekocht of ouder dan twee jaar) de beste, dus ook daar kampioen.

Bij de postuurkanaries mag Johan Sikkema zich de beste noemen.
En toch blijft er nog wat over voor de andere leden.
Diedrik Kelderhuis wint zowel bij de enkelingen als bij de stammen met zijn groene kleurgrasparkieten.
Henk van der Velde wordt kampioen bij de tropische vogels met een zeer fraaie maskeramadine. Voor hem is dit de eerste keer dat hij zich kampioen mag noemen en “als leden zijn wij extra blij voor hem”. Ook mag Henk zich Derby Kampioen noemen, deze is bestemd voor de hoogst scorende vogel, voor de keuring aangewezen door de inzender.

De afdeling kent ook nog een speciale wisselbeker, al jaren geleden beschikbaar gesteld door vader en zoon van der Veer. Dit jaar was deze bestemd voor de beste zebravink van de show en deze vogel was van Johan Voerman.
“Al met al kunnen we terugzien op een paar mooie dagen met iets minder bezoek dan andere jaren. Misschien een gevolg van de afsluiting van de aansluiting op de rondweg?”

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!