Jubileumconcert 125+1 van Muziekvereniging ‘Excelsior’

LEMMER – Vorig jaar bestond Muziek- en zangvereniging Excelsior 125 jaar. Helaas kon toen het concert niet plaatsvinden in verband met de toen geldende Covid maatregelen.

Sprankelend programma

Op zaterdag 29 oktober zal het jubileumconcert 125+1 jaar plaatsvinden. Het concert begint om 20.00 uur in De Hege Fonnen aan de Betelgeuze te Lemmer. De zaal gaat om 19.45 uur open.
Onder leiding van dirigent Anneke Bosma zal een sprankelend programma worden neergezet. Daarnaast zal het koor met als dirigent Jan Andries Dijkstra enkele sfeervolle stukken voor u zingen.
De entree bedraagt € 10.00 inclusief een consumptie en voor kinderen tot en met 12 jaar € 7.50.

Opgericht in 1896

De harmonie is op 14 oktober 1896 opgericht en heeft onder leiding van een aantal gerenommeerde dirigenten een groot aantal prijzen behaald bij concoursen in Nederland. De vereniging organiseerde zelf ook concoursen in Lemmer. Daarnaast werden zij veel gevraagd voor optredens bij kaats-, gymnastiek- en schaatswedstrijden. Vakantie kende men toen niet, maar in 1929 besloot men 1 zomermaand niet te repeteren en te spelen.

Muziektent

De toen nog bestaande muziektent werd door Excelsior vele malen gebruikt, afgezet door de politie zodat iedereen goed van het concert kon genieten. Excelsior kent een rijke historie sinds de oprichting en maakt tot en met vandaag deel uit van de dorpsgemeenschap Lemmer. Onder de geweldige muzikale leiding van bekende dirigenten is een fantastische Harmonie ontstaan en daarom worden alle dirigenten deze avond in een doorlopend thema belicht.

“Na afloop kunt u nog gezellig na borrelen. We zien u graag!!” zegt de organisatie.

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!