Advertorial: Je hoort er veel over: Glasvezel internet, maar wat is het eigenlijk?

LEMMER – Internet, we kunnen niet meer zonder, we balen als een stekker als er opeens geen verbinding meer is, of je collega ‘bevriest’ voor je op het scherm. Daarom is voor veel mensen de betrouwbaarheid belangrijker dan de kosten. Blijkt uit een recent onderzoek van internetprovider Solcon. ‘ Logisch” zegt Alinda (Marketing Manager). Internet moet het gewoon doen, stabiel, betrouwbaar en veilig zijn.’ Glasvezel internet lijkt de uitkomst te zijn.

Waarom glasvezel internet?

Wat is glasvezel precies? Glasvezel internet stuurt de data die u nodig heeft om online te zijn, van de centrale uw woning in. Het voordeel van glasvezel ten opzichte van DSL is dat het grote afstanden kan afleggen zonder het verlies van data, oftewel snelheid. En dat maakt de verbinding stabieler en vliegensvlug. Het bestaat al decennia en is in de loop der jaren steeds sneller en beter geworden. De basis van glasvezel werd gelegd in 1966. Charles Kao stond aan de wieg van glasvezel. Hij won er in 2009 zelfs de Nobelprijs voor.

Het ligt nog niet onder alle stoepen, maar daar komt snel verandering in. Over snelheid gesproken: glasvezel kan inmiddels de snelheid van het licht bereiken. Concreet betekent dit voor uw thuis- en/of werksituatie dat er meerdere gezinsleden tegelijkertijd online kunnen gamen, streamen, werken en 4K-televisie kijken, zonder dat het internet trager wordt.

Voordelen en nadelen

Dat zijn mooie voordelen. Maar er zijn ook enkele nadelen. Het ligt nog niet overal en het is duurder dan een DSL-verbinding. ‘Het is natuurlijk afhankelijk van de wensen van de gebruiker’ zegt: Alinda (Marketing Manager). ‘Als iemand zonder kinderen alleen online winkelt en digitale televisie ontvangt, is glasvezel niet persé nodig. Maar heeft de gebruiker een huishouden met kinderen die online actief zijn. Tieners die draadloos voor school werken, chatten én een pre-puber die in de tussentijd een film streamt? En dan zelf als ouder ook nog thuis aan het werk is. Dan is het beter om te kiezen voor een hogere internetsnelheid, en dat kan met glasvezel internet.’

Onder onze straten in Lemmer

Kortom glasvezel is een goede oplossing voor veel gebruikers. Op dit moment liggen deze kabels al onder veel van onze Lemster straten. Om te gaan genieten van de voordelen heeft Solcon speciaal voor Lemmer een actie in het leven geroepen: bij het afsluiten van een glasvezel abonnement krijgt men gratis twee wifi-versterkers t.w.v. € 139,90 én korting op een installatiemonteur (van € 90,50 voor € 35,-).

Postcodecheck

Doe de postcodecheck als u nieuwsgierig geworden bent of u ook glasvezel internet van Solcon kunt krijgen in uw woning in Lemmer.

 

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!