Janneke Warringa op Omrop Fryslân Radio

Sjong dan – Vandaag (donderdag 26 maart) tussen 13.00 en 15.00 uur!

LEMMER – Zangeres Janneke Warringa uit Lemmer en pianist Peter van der Zwaag kwamen in deze crisistijd op het idee om een lied op te nemen waar mensen wat aan kunnen hebben: nu de wereld op z’n kop staat; er geen zekerheid meer is; veel mensen bang zijn en onzeker, willen zij d.m.v. dit lied proberen mensen een beetje op te beuren en aan het zingen te krijgen, want… muziek verbindt en daar word je blij van!

Onlangs is Janneke in contact gekomen met Peter van der Zwaag. Ze hadden meteen een muzikale klik! Peter van der Zwaag komt uit St. Annaparochie en is pianist, componist en arrangeur. Hij begeleidt artiesten als Willeke Alberti, Jenny Arean, Gerrit Breteler, Inez Timmer; eertijds trad hij ook op met Robert Long en Liesbeth List. Schrijfster Baukje Wytsma (Reduzum) zorgde voor een prachtige vertaling/bewerking van het lied ‘Zing dan’ van Jenny Arean.

Sjong dan, no’t alles sa ûnwis is, sjong dan in liet
Sjong mar, by stoarmwyn, rein of ûnheil, of bij fertriet
Falt hiel dit libben út mekoar, dof en sonoar, de kop der foar
Toan my dyn spirit, hâld moed en stean der foar

Vandaag, donderdag 26 maart, tussen 13.00 en 15.00 uur, wordt er aandacht besteed aan ‘Sjong dan’ en wordt het gedraaid op Omrop Fryslân Radio. Het lied zal daarna ook op de website van Omrop Fryslân en op YouTube te beluisteren zijn.

Zang: Janneke Warringa
Toetsen en productie: Peter van der Zwaag
Contrabas: Johannes Adema
Mandoline: Peter Krako
Mixage: Harry Zwerver Producties

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!