Jan en Imi Atsma 50 jaar getrouwd

LEMMER Jan en Imi Atsma vierden vandaag dat ze 50 jaar geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt. Wie bij hen door de straat reed, kon dat feit overigens niet ontgaan: de kinderen hadden stilletjes twee enorme poppen in de tuin gezet met daarbij een bordje dat wel duidelijk maakte wat er aan de hand was.

In de Fuik

De liefde tussen de echte Lemster Imi en de Amsterdammer Jan ontstond overigens in de Fuik. Hij kwam heel vaak in de weekenden naar Lemmer, ze kwamen elkaar in die kroeg tegen en het was BAM. Ze hadden een kort tijdje verkering en trouwden toen in 1971 in het gemeentehuis van Lemmer. Want naar Amsterdam verhuizen daar was geen sprake van bij Imi. “Ik ben de Lemmer nog nooit uit geweest en was ook niet van plan dat te doen. Dan had hij dat alleen moeten doen,” zegt ze lachend. Jan werkte een tijdje bij de hang, maar tijdens hun huwelijk bij IJB Beton. Het stel kreeg 3 kinderen en heeft inmiddels ook al 4 kleinkinderen.

Het geheim

En het geheim van zo’n lang en gelukkig huwelijk:” Gewoon geven en nemen. En doorgaan.” Heel veel speciaals doen ze daar niet voor, ze leven gewoon hun leven samen. En eigenlijk gaat dat heel erg vanzelf, vinden ze beide. Ze lacht als ze zegt dat haar Jan dat ook vindt of niet durft te zeggen dat het anders ligt. Dan serieus:”Je moet gewoon doorgaan, het komt bij ons echt vanzelf.” Wel mogen ze graag samen fietsen en lopen. “Dat doen we veel samen.”

Feestje

Hoewel vandaag de echte huwelijksdag was, vieren ze morgen een feestje. “Dan gaan we gezellig uit eten met de kinderen en de kleinkinderen.”

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!