It waar op ‘e Lemmer – Meer zon

Dit weekend een mix van zon, wolkenvelden en op een enkele bui na meest droog. Vanaf dinsdag weer voor de korte broek!

De afgelopen nacht is er boven het zuiden van Duitsland een depressie ontstaan en deze trekt vrijdag in noordelijke richting. Er is wel een kleine kans dat de hemelsluizen even opengaan.
Tijdens het weekend gaat de zon weer meer meedoen, mogelijk dat er zondag nog een enkele buitje voorbij komt maar zeker is dit niet.

Vrijdag
Af en toe zon, wolkenvelden
Kans op een bui
15 graden

Zaterdag
Zonnige perioden
Droog
15 graden

Zondag
Af en toe zon, wolkenvelden
Kleine kans op een buitje
17 graden

Begin volgende week verschijnt er een grote depressie op de oceaan, je zou dan denken dat gaat mis maar het tegendeel is waar, want boven Scandinavië ontstaat een hogedrukgebied en deze houdt de storingen met regen op afstand. De temperatuur begint aan een stijging en als dat zo gaat als ik hoop en denk, dan zou het
van dinsdag t/m vrijdag weleens heel mooi weer kunnen worden. Bij veel zonneschijn gaan we naar 20 graden of meer.

Voorlopige verwachting
Maandag af en toe zon, ook wolkenvelden, droog, 16 graden.
Dinsdag veel zon, droog, 17 graden
Woensdag veel zon, droog, 21 graden
Donderdag veel zon, droog, 21 graden
Vrijdag waarschijnlijk ook nog heel mooi en daarna krijgen we meer een zuidwestelijke stroming met een toenemende kans op een paar buien. De temperaturen gaan dan wat inleveren maar echt slecht wordt het niet.

Weerfeiten 13 april
Terwijl wij ons mogen verheugen op warmte volgende week was het vandaag 20 jaar gelden (1998) een koude dag er viel regen en natte sneeuw en met 6 graden was het 1e klas kachelweer. In 2000 was dat weer het geval, het was koud en nat (13 mm regen). In 2003 was het een prachtige dag bij veel zon werd het ruim 18 graden. 2005 bracht ons een regenachtige dag dag er viel 10 mm regen bij 13 graden. Vorig jaar bleef het droog bij zonnige perioden liep de temperatuur op naar 12 graden.
Tot slot
De huidige maandtemperatuur leven we qua temperatuur wat boven onze stand, normaal ligt het maandgemiddelde op 9,2 graden. Dit jaar t/m 12 april op 10,3 graden.
Sible Waaijer

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!