It Toanhûs viert jubileumjaar

DFM – It Toanhûs, het centrum voor de kunsten viert dit jaar haar 30-jarig bestaan.

It Toanhûs is zich heel bewust van de functie die de organisatie vervult binnen onze gemeente.
Directeur Emily Diepeveen: “It Toanhûs heeft als missie om voor alle inwoners van de Fryske Marren het aanspreekpunt te zijn waar men terecht kan voor kennismaking met kunst en cultuur, om tot ontwikkeling en ontplooiing van de eigen talenten te komen en kunst als middel en doel in te zetten voor het persoonlijk welbevinden en levenskwaliteit.
Wij geloven dat het ontdekken en benutten van je talenten bijdraagt aan een positief zelfbeeld. Je talenten kunnen naast school, werk en sport ook worden gevonden in muziek, beeldend, dans of drama.

Slagwerkdocent Johannes Terpstra heeft gezien dat er in de afgelopen jaren veel CVK’s in omliggende gemeentes zijn wegbezuinigd: “Doodzonde, want de docenten – kunstenaars – gaan er ook vandoor. Misschien niet letterlijk, maar ze zijn vaak niet meer bereikbaar voor potentiele leerlingen. Te duur, ze richten zich op ander werk, of vertrekken naar een cultureel rijkere omgeving. Door subsidie van gemeente De Fryske Marren kunnen wij al 30 jaar het centrum van de kunsten zijn. Een centrum dat ervoor zorgt dat Kunstonderwijs in alle disciplines toegankelijk is voor alle inwoners van De Fryske Marren, van 0 tot 100 jaar.”

Het jubileumjaar 2020
De feestelijke aftrap is op zondag 19 januari met een klassiek muziekconcert van de docenten,  verder Battle of the Bands; een band competitie waarin de Toanhûs bands (jong en gevorderd) en bands uit de regio tegen elkaar strijden, een prachtige dansvoorstelling, een kampvuuravond op het Lemster strand voor gitaarleerlingen. Dit en nog veel meer.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!