Informatie Dickens Festijn: parkeren en bereikbaarheid

LEMMER – Kom je met de auto naar het Lemster Dickens Festijn? Volg dan de speciale Dickens borden naar de parkeerterreinen. Vanaf een aantal parkeerterreinen rijden er pendelbussen die je naar de ingang van het evenement (en weer terug naar de auto) brengen. De pendelbus is €1,00 per persoon. Ook kan er geparkeerd worden bij het grote parkeerterrein bij het strand. Vanaf daar is het 7 minuten lopen naar de ingang.

Wilt u zo vriendelijk zijn om uw auto op de aangewezen parkeerterreinen te parkeren? Zo beperken we de overlast voor inwoners en bedrijven in Lemmer. We rekenen op uw begrip en medewerking!!

Drie parkeerterreinen

Er zijn een aantal parkeerterreinen: het CVVO terrein, het terrein hiertussen (nabij hockeyveld) en de ijsbaan.
Volg de instructies van de verkeersregelaars die sturen u door naar een lege plaats.

Haltes pendeldienst

Er zijn twee haltes voor de pendeldienst.
Vanuit Rutten/Bant
Na de Bumasluis rechtdoor rijden. Bij de rechtdoor tot de kruising bij de McDonalds
Linksaf de rondweg op en de P borden volgen.

Vanuit Balk/Sondel
Op de Plattedijk rechtsaf P centrum aanhouden. U kunt parkeren op het grote parkeerterrein bij het strand.
Volg hier de instructies van de verkeersregelaars, die weten waar u kunt parkeren.
A6 vanaf Emmeloord
Neem afrit 17 Lemmer.
Volg de Dickens routeborden naar het parkeerterrein.
Als de parkeerterreinen vol raken zal dit kenbaar gemaakt worden op de A6 door middel van een tekstkar. Hierin komt het advies om door te rijden naar afrit 18 Oosterzee/Follega en volg daarna de routeborden.

Pendelbussen

Het parkeren is gratis (muv de parkeergarage Albert Heijn). Een ritje in de verwarmde pendelbus kost 1 euro per persoon. Neem gepast geld mee, de buschauffeur kan helaas niet wisselen. De haltes zijn te herkennen aan groene borden. De bussen rijden vanaf openingstijd tot een half uur nadat het evenement afgelopen is.

Treinstation

Sinds de laatste Dickens is de trein alweer uit Lemmer verbannen en kunt u hier niet uitstappen. Er gaan geruchten dat de trein nog af en toe Lemmer voorbij raast, maar dat zullen wel spookverhalen zijn.

Parkeren minder validen

Op de volgende plaatsen kan er dichter bij de ingang geparkeerd worden

  • 4 parkeerplekken bij AH (bovendek)
  • 2 parkeerplekken aan de Lijnbaan, tegenover de voormalige Spar (tijdelijk)
  • 4 parkeerplekken aan de Stationsweg naast de Jumbo (bestaand)

Ingangen: Het terrein heeft drie ingangen:

A. Hoofdingang (Straatweg) bij de voormalige Spar
B. Vissersburen
C. Nieuwedijk (Bij Zeeman)

Bij alle ingangen zijn kassa’s aanwezig waar u contant kunt betalen en pinnen.

Hektijden

De hekken gaan 2 uur voor aanvang van het evenement op slot om de laatste hand te leggen aan het terrein. Op zaterdag sluiten de hekken om 14 uur en op zondag om 12 uur. Houd hier rekening mee met uw (weekend)boodschappen en inzet van het personeel. Ook is het dan niet meer mogelijk per fiets of als voetganger het terrein te betreden. Zowel de Blokjesbrêge als de Flevobrug zijn dan afgesloten! Na die twee uurtjes bent u uiteraard weer van harte welkom om een betoverend centrum te aanschouwen en stapt u in het tijdperk van Dickens…

Ongeveer een half uur na afloop gaan de hekken weer open voor alle verkeer, behalve een eerste deel op de Vissersburen. Hier is de markt en blijft de weg afgesloten voor voertuigen. en omleidingsroute wordt aangegeven via de G.Bootsmastraat en de Wiepke Hofstraat. De hekken op de Vissersburen staan tussen Puur Apple en voormalige fotozaak van Hak, de andere plaatsen rondom de paarse routelijn van het kaartje.

Zaterdag: hekken gaan dicht om 14.00 uur en gaan rond 21.30 uur weer open.
Zondag: hekken gaan dicht om 12.00 uur en gaan rond 19.30 uur weer open.

Parkeren omwonenden

De organisatie begrijpt dat zo’n groot evenement, ondanks de vele inspanningen, voor enkele bedrijven en bewoners voor wat overlast kan zorgen. “We verzoeken de bewoners die aan de route zitten, net als voorgaande jaren, de auto deze twee dagen elders te parkeren. Dit om de doorstroming van bezoekers, organisatie en hulpdiensten te garanderen en de kans op beschadigingen door langslopende menigte te voorkomen. Bewoners uit regio de Schans/Vissersburen kunnen de auto parkeren aan de Willemskade, Emmakade, het Rienplan of P terrein Stationsweg. Aan het Leeg kan gewoon geparkeerd worden mits er een ambulance langs kan rijden (aanrijroute voor EHBO).”

Let op! De hekken gaan op beide dagen twee uur voor aanvang dicht en ongeveer een half uur na afloop weer open. U kunt op bovenstaande locaties de auto dan NIET verplaatsen. De hekken worden alleen geopend voor hulpdiensten met spoed die op het terrein aanwezig moeten zijn. Als u de auto op bovenstaande hektijden nodig heeft, kunt u deze beter buiten de afzettingen parkeren, zoals in het Rienplan op het Bantegaplein, Lemmer west ed. Auto’s die hinderlijk geparkeerd staan, kunnen worden weggesleept.

Zorgverleners

Brandweer en ambulance kunnen in noodgevallen de meeste plaatsen gewoon bereiken. Organisaties als thuiszorg worden verzocht om hun cliënten deze beide dagen zoveel mogelijk buiten de hektijden te bezoeken. Indien dat niet mogelijk is wordt u verzocht contact op te nemen met de organisatie (info@lemsterdickensfestijn.nl).

(Horeca)personeel

De horeca wordt gevraagd hun personeel zo in te roosteren  dat ze voor de hektijden in de zaak aanwezig zijn. Bedrijven die volledig (voor én achterdeur) in het terrein zitten, zullen door de organisatie worden bezocht. Bedrijven die een voor- of achterdeur buiten het terrein hebben gesitueerd, krijgen geen vrijkaarten voor personeel. Het is mogelijk dat deze binnen de hektijden wat verder moeten omrijden.

Vragen

Mensen die nog vragen hebben kunnen die stellen via de e-mail op info@lemsterdickensfestijn.nl