IJVV met 3 – 0 te sterk CVVO

Jari Schep ziet een tegenstander op zich afkomen. Foto Piet Loonstra

LEMMER – Zaterdag 24 augustus trad CVVO aan in IJsselmuiden tegen de plaatselijke voetbaltrots. CVVO kon geen potten breken tegen deze tegenstander, die net als CVVO op derde klasse niveau uitkomt. De Lemster ploeg dwong in 90 minuten slechts anderhalve kans af. In de eerste helft schoot Senne Heeres na een goede pass van Yannick Keetman de bal over het doel.

Tweede helft

En in de tweede helft was een kopbal van Nick Buitenga hetzelfde lot beschoren na een voorzet van Jelmer Visser die net iets teveel achter Nick kwam. CVVO hield een uur lang de nul, nadat IJVV in het eerste bedrijf al eens dichtbij een goal was. Merlijn van Dijk bracht redding op een schot van IJVV waarna hij de rebound op de lat zag belanden.

Binnen de paal

Na een slippertje van Pepijn van Bourgogne lag de linkerkant van het veld open en daar profiteerde IJVV van: 1 – 0. De tweede tegengoal ontstond toen een harde voorzet vanaf rechts knap binnen de eerste paal werd binnen getikt: 2 – 0-. IJVV bepaalde de eindstand op 3 – 0 via een afstandsschot waarop de tweede helft keepende doelman Lars Brouwer kansloos was.

Remco de Vries

Allerminst leuk was het om met deze cijfers te verliezen, maar de grootste domper was het uitvallen van Remco de Vries (gebroken sleutelbeen).

Conclusie na drie oefenpotjes

Na drie oefenpotjes is de conclusie dat CVVO veel gelijkenis vertoont met de renstal van Red Bull. Net als bij die renstal is er nog veel werk aan de winkel. Aandachtspunten daarbij zijn onder andere de eindpass en de bezetting voor de goal in aanvallend opzicht. Verder is opvallend dat CVVO vaak de bal inlevert terwijl het zelf mag ingooien. Dit laatste lijkt een detail maar zoals Johan Cruijff al zei ‘als je zelf de bal hebt, kan de tegenstander niet scoren’.

Op dinsdag 27 augustus om 20:00 uur oefent CVVO thuis tegen competitiegenoot VVI.