IJB Groep sloopt oude hallen met asbest-daken

LEMMER – Afgelopen week is de IJB Groep gestart met de sloop van de oude productiehal die achter het nieuwe hoofdkantoor staat.
Veel Lemsters kennen deze nog als de voormalige hal van Houthandel Groot Lemmer. Met de sloop loopt de IJB Groep ver voor op nieuwe asbest-wetgeving in 2024.

Eén van de redenen om haast te maken met de sloopwerkzaamheden heeft te maken met de aanwezigheid van asbest in het dak.
John Engelsman, directeur van de IJB Groep: ‘Wij hebben een sterke focus op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Zo gezond en veilig mogelijk kunnen werken op onze terreinen maken daar onderdeel van uit. In dat licht bekeken is het natuurlijk een beetje raar als je dan ten aanzien van asbest wacht op nieuwe wetgeving in 2024. Daarom hebben wij besloten alle asbestdaken op ons terrein versneld te verwijderen. Een kleinere opslagloods met asbest-beplating werd vorig jaar gesloopt. Nu is dus ook de oude productiehal aan de beurt. Bijkomend voordeel van de sloop is dat we onze beschikbare ruimte straks efficiënter kunnen inrichten, bijvoorbeeld met extra parkeerplaatsen.’

Strenge veiligheidsmaatregelen
De sloopwerkzaamheden gaan 3 tot 4 weken duren. Uiteraard worden bij het verwijderen en afvoeren van asbest de meest strenge veiligheidsmaatregelen in acht genomen voor zowel de medewerkers van het sloopbedrijf, onze eigen medewerkers als omwonenden.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!