IFK sloeproeien Lemmer vandaag te zien

Een foto van de editie van 2019.

LEMMER – Vandaag, 14 mei vindt er op de wateren rond Lemmer een ware titanenstrijd plaats. Ruim 75 sloepen met tussen de 4 en 10 mannen of vrouwen aan boord beslechten daar op spierkracht de 25e editie van het IFK sloeproeien.  Daarvoor komen ‘s morgens de sloepen en teams naar de verenigingshaven van de Zevenwolden aan de Plattedijk en kunnen ze rekenen op een bataljon van vrijwilligers, die een verzorgde lunch door Spar Wesselius krijgen aangeboden,  die helpen met inschrijven, het te water laten en het in gereedheid brengen van de wedstrijdbaan. Het te water laten gebeurt al sinds jaar en dag, geheel belangeloos, door Shipyard Lemmer/familie Heeres.

De strijd

Tussen 12:00 en 16:00 barst de strijd los waar teamwork, strategie en uithoudingsvermogen samen komen, een waar spektakel en een genot om met het hele gezin vanaf de kade naar te komen kijken. Jachthaven Lemmer Binnen stelt hun terrein weer kosteloos ter beschikking, zodat dit in goede banen kan worden geleid.

Kijken

Volgens Vice-voorzitter Willem Loijens kunnen de toeschouwers het best gaan kijken bij de start op de Plattedijk 2, Restaurant de 1e aanleg, of aan de Doraweg.  “Daar kun je de actie van dichtbij meemaken”.  Na de wedstrijd drinken de teams een sportieve borrel bij het verenigingsgebouw van de Zevenwolden. Wederom een mooi moment om met het gezin of als wellicht potentieel roeier de sloepen van dicht bij te bekijken en de teams een spreek woordelijke schouder klopt te geven voor de geleverde inspanning en uiteraard de winnaar te feliciteren.
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!