Iepen Toanhûs vrijdag 20 april

LEMMER – Vrijdag 20 april van 18.30-21.00 uur houdt It Toanhûs in Lemmer IEPEN TOANHÛS.
Dé gelegenheid om je talent te ontdekken. Hier maak je kennis met het aanbod, de docenten maar ook met de cursisten. Er zijn open lessen en workshops waar men kan kijken maar ook zelf kan meedoen. Geniet van de optredens op het Open Podium en bekijk de exposities van de cursisten van de afdeling Kunst & Design.
Het Iepen Hûs van Lemmer is er een uit een serie van 3.

It Toanhûs in Joure trapt af op zaterdagmiddag 14 april.
Lemmer en Balk volgen op vrijdagavond 20 april en zaterdag 21 april.
Mixed lesvorm
It Toanhûs wil haar lessen zoveel mogelijk laten aansluiten op de leef- en belevingswereld van het kind. Daarom is de nieuwe ‘Mixed’ lesvorm ontwikkeld. Dit bestaat uit Mixed Music en Mixed Vocals. Mixed Music was dit seizoen in Joure een pilot die volgend schooljaar ook op de andere locaties van start gaat. Mixed gaat om samen muziek maken. Dit is namelijk leuk, creëert interactie en stimuleert de muzikale groei. Bij Mixed ga je daarom naast je individuele lessen direct aan de slag in een orkest of koor. Het Mixed Orchestra kun je ontmoeten op het open podium op 14 april in Joure. Daarnaast zijn er op het Open Podium op alle locaties verschillende optredens van o.a. leerlingen, muziekverenigingen en docenten.

Muziekverenigingen
De muziekverenigingen van DFM hebben een belangrijke functie voor de jeugd. Hier kun je samen spelen, samen concerten geven en maak je nieuwe muziekvrienden. It Toanhûs verzorgt voor deze muziekverenigingen de muzieklessen. Tijdens het ‘Iepen Hûs’ zijn de muziekverenigingen aanwezig met een speciale aanbieding, 3 gratis muzieklessen op een instrument naar keuze.
Jeugdcultuurfonds
It Toanhûs vindt dat elk kind recht heeft op cultuuronderwijs, soms ligt dat financieel echter wat lastiger. Onder andere het KindPakket van de gemeente kan dan uitkomst bieden. De mensen van het Jeugdcultuurfonds zijn in Joure aanwezig om je daarover te informeren. Op de andere locaties is deze informatie natuurlijk ook beschikbaar in de Informatiehoek. Voor het complete programma per locatie en de tijden van het ‘Iepen Hûs’ kun je terecht op www.toanhus.nl.
It Toanhûs is het Centrum voor de Kunsten in De Fryske Marren en biedt een breed aanbod van cursussen en lessen op het gebied van Muziek, Dans, Kunst & Design en Theater o.a. in Joure, Balk en Lemmer.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!