Huurdersverenigingen komen in actie en organiseren voorlichtingsavonden

LEMMER – Huurdersvereniging Zuidwest Friesland en Huurdersvereniging Lemsterland organiseren in november en december vijf inspiratiebijeenkomsten voor huurders. De huurdersverenigingen komen in actie omdat ze zich zorgen maken of huurders het financieel wel redden. Met de sterk stijgende prijzen komt er veel op huurders af, zoals de energierekening. Daarom organiseren ze bijeenkomsten waar energiecoaches en budgetcoaches adviezen geven. De huurdersverenigingen organiseren dit samen met woningcorporatie Dynhus.

Inspiratieavonden met energiecoach en budgetcoach

“We hebben nagedacht hoe we huurders kunnen helpen in deze moeilijke tijd”, vertelt Anneke de Vries van huurdersverenging Lemsterland. “Wij gaan huurders daarom inspireren hoe ze energie kunnen besparen en geven ze tips hoe ze kunnen besparen op de uitgaven. Zodat ze een beeld krijgen van wat ze zelf kunnen doen”. “Zo geven energiecoaches bespaartips voor gas en stroomverbruik”, legt Leendert van Tuinen van huurdersvereniging Zuid West Friesland uit. “Budgetcoaches informeren huurders over hoe je grip krijgt op je uitgaven. Verder wijzen we huurders op regelingen waar ze aanspraak op kunnen maken. Nog steeds wordt hier door onbekendheid of schaamte geen gebruik van gemaakt.”

Elkaar ontmoeten

Behalve dat huurdersverenigingen de huurders willen informeren zijn deze avonden ook bedoeld om elkaar te ontmoeten. Er zijn mensen van verschillende organisaties aanwezig om te luisteren naar de zorgen van huurders en persoonlijk advies te geven. Vaak is het mogelijk om gelijk een afspraak maken voor bijvoorbeeld een gratis energieadvies bij je thuis, een persoonlijk gesprek met een budgetcoach of met een adviseur over de VoorzieningenWijzer.

Wanneer en waar zijn de inspiratie avonden?

Huurders kunnen kiezen uit vijf verschillende locaties op de volgende data:

  • 24 november Lemmer Hotel Iselmar
  • 29 november Sint Nicolaasga Zalencentrum St. Nyk
  • 1 december Echtenerbrug Dorpshuis De Brêge
  • 6 december Balk Zalencentrum De Treemter
  • 8 december Workum Cultureel Centrum Klameare

Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.

Uitdelen materiaal voor besparen energie

Tijdens de inspiratieavond worden er verschillende materialen uitgedeeld waarmee huurders kunnen besparen op hun energieverbruik. Zoals radiatorfolie en LED lampen. Dynhus stelt een tas met de energiebesparende materialen beschikbaar. Dat maakt het nog meer de moeite waard deze avonden te bezoeken

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!