Hoge opkomst stemmen: Bureau 25 had al 35% binnen

LEMMER – Er wordt volop gestemd voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer, zo blijkt wel. Gemeentebreed was rond 11 uur bijna 16% van de stemmen uitgebracht. De gemeente De Fryske Marren publiceert rond 15.00 uur de nieuwe opkomstcijfers.

Bij Bureau 25, het clubgebouw van buurtvereniging De Zandbanken was rond kwart voor 1 zelfs al 35% van de stemmen uitgebracht. Een mooie score volgens de mensen die het stembureau bevolken. Bovendien stonden er toen alweer de nodige stemmers met hun stempas en identificatiebewijs te wachten tot ze het hokje in mochten om te kiezen voor de politieke partij die het volgens hen het beste gaat doen.

Stembiljet

Het is overigens wel even puzzelen met het stembiljet. Het papier is enorm lang, er staan veel partijen op, het inkleuren van het rode vakje vergt dus soms enig zoekwerk. Medewerkers van het stembureau 25 vouwden voor Lemsternijs even het hele stembiljet open, om te laten zien hoe omvangrijk hij is. De mannelijke medewerker had overigens toevallig een pen vast toen hij op de foto werd gezet. Hij wees niet naar een bepaalde partij.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!