Heren L8 keurig 2e in Zwolse Grachtenrace

ZWOLLE – De heren van de L8 roeiden zich in een snikhete editie naar een tweede plek.

De 12e editie van de Zwolse Grachtenrace beloofde heet te worden. Heel heet. Door de voorspelde warmte, besloot de organisatie om de race met 1 ronding door de binnenstad in te korten.

De heren startten als laatste in het heren deelnemersveld van in totaal 43 heren sloepen. Onder begeleiding en stuurmanskunsten van JOK werden de heren door de grachten van Zwolle geloodst. Eerst eennmaal tegen de klok in door Zwolle, om vervolgens richting het Zwarte water te roeien. Hier werden de eerste sloepen ook al bijgehaald. Met een gemiddelde snelheid van net boven de 10 kilometer per uur, lagen de heren mooi op koers voor een goede klassering. Bij de Mastenbroekbrug werd er gekeerd om vervolgens weer terug te roeien richting de binnenstad van Zwolle.

Grachten en opstoppingen

Hier moesten de grachten dan nog eenmaal worden gerond, alleen dan met de klok mee. Wat hoort bij de grachtenraces, is dat men te maken kan krijgen met opstoppingen bij bruggen of plaatsen waar inhaalverboden gelden. Zo nu ook voor de heren L8. Met 2 keer een klein oponthoud, werd uiteindelijk de 12,4 kilometer lange wedstrijd geroeid in een tijd van 1:14:53. Goed voor een tweede plaats in de eerste klasse met maar een achterstand van 20 seconden op de nummer 1. En een derde plaats overall. Al met al een zeer goed resultaat en waar de directe concurrentie punten heeft laten liggen, zijn de kaarten nog niet geschud voor het kampioenschap in de eerste klasse.

De uitslag is terug te lezen op: https://www.sloeproeien.nl/uitslagen/2022/zwolle-2022

Een kleine impressie is terug te vinden op: https://www.youtube.com/watch?v=APDq9YOo3Ko&t=27s en https://www.youtube.com/watch?v=o9vZeze_9pg

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!