Heren Jeugd Pegasus Fries Kampioen

Foto Charmaine Wesselius

Nieuwehorne/LEMMER  – De heren Jeugd Pegasus zijn Fries kampioen geworden op de minitramp valmat. Dit gebeurde op zaterdag 19 november. Die dag ging Pegasus Lemmer met twee herenteams naar de wedstrijd van het groepsspringen. Ze deden mee op twee toestellen; minitramp valmat en minitramp kast/pegasus.

Het jeugdteam bestond uit Daley Wever, Sym Gort, Ferre Hoekstra, Mathijs van der Zee, Luuk Bosma en Harm de Groot. Zij moesten al vroeg in de ochtend in een koude hal springen. Ze lieten zien dat ze een mooi team waren en sprongen heel goed. Op de minitramp met kast werden ze met een achterstand van 1.357 punten 2e. De salto’s die ze deden op de minitramp valmat zagen er heel goed uit. Met een voorsprong van 0,12 punten werden ze 1e op dit toestel.

Juniorenteam

Daarna was het de beurt aan het juniorenteam. Douwe Jongschaap, Wieger Bangma, Pelle Kuipers, Sydo de Jong, Ynte Wesselius en Bertus Gerrit Dijkstra sprongen over de pegasus heen met mooie sprongen. Met een achterstand van 1.057 punten werden de heren 2e op dit toestel. Op de minitramp valmat ging het heel erg goed. Ze lieten verschillende salto’s zien en dat leverde hen veel punten op. Ze kwamen net 0.163 punten tekort om te winnen en zo werden de junioren ook op dit toestel 2e.

Omdat deze wedstrijd gelijk het Fries Kampioenschap was, is het jeugdteam met hun overwinning op de minitramp valmat Fries Kampioen geworden.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!