Hele wereld kan genieten van het mooie Lemmer

LEMMER – Vanaf november 2014 draait de webcam vanuit “de Lemstertoer” met zicht op het “Het Dok” en vanaf 2016 draait een 2e webcam met zicht op de Binnenhaven en de sluis.
Geweldige beelden die door de kijkers zeer worden gewaardeerd. De webcams zijn gerealiseerd door en in beheer bij Stichting Oud Lemmer. “Met steun van sponsoren en Gemeente de Fryske Marren hebben wij de webcams kunnen realiseren”. Maart dit jaar zijn de verbindingen verbeterd en is men overgestapt naar het streamen via een eigen YouTube kanaal.
Door deze overstap is er een groter bereik en zijn de beelden beter te bekijken via smartphone, tablet of smart tv.
Mensen van over de hele wereld kunnen genieten van de mooie beelden.

Schitterende cijfers
In totaal zijn er tot nu toe meer dan 250.000 bezoekers geweest. Per dag kijken er gemiddeld 2500 mensen naar het centrum van Lemmer. Het kanaal heeft inmiddels 465 abonnees. En tevens, zo blijkt uit de cijfers, meer dan 550 zogenaamde “duimpjes” van waardering.
Tijdens de intocht van de skûtsjes keken er gemiddeld 200 tot 250 mensen.
Ook kun je het “rondje Dok” lopen aan de hand van de informatie borden met de QR code, waarbij op locatie de historie van het centrum beleefd kan worden.

Bijdrage
De camerabeelden hebben op deze manier een goede marketing werking voor Lemmer.
De camera’s, het onderhoud ervan en het onderhoud van de verbindingen wordt uitgevoerd door vrijwilligers van stichting Oud Lemmer.
Mocht u willen bijdragen aan de kosten hiervan of eventueel nieuw te realiseren plannen hebben of willen adverteren op www.webcamlemmer.nl neemt dan contact op met ons.

Upload Image...
error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!