Hele Lemmer op de kop: Dickens Festijn vandaag van start

LEMMER – Vandaag is het dan zover. Het Dickens Festijn dat 2 jaar lang niet door kon gaan, gaat van start. Vele vrijwilligers hebben maandenlang nagedacht, zaken gebouwd, het hele Dickensdorp opgebouwd, geoefend voor hun acts en sponsoren hebben het mogelijk gemaakt.

Tijden

Dickens begint vandaag zaterdag 10 december om  16.00 uur en zondag 11 december om 14.00 uur. Zaterdag eindigt het festijn om 21.00 uur en zondag om 19.00 uur.

Wat is er allemaal te zien?

In het Dickensdorp zal van alles te zien en te beleven zijn. Eigenlijk te veel om op te noemen. Maar we noemen toch een aantal zaken.

 • Zo is er een zware explosie geweest bij haringrookster Baukje Bokkink. Zij beweert dat het leger daarmee te maken heeft. De zaak bekend onder de naam Bokkingbom wordt door Rechter Meester Fransciscus Visscher in behandeling genomen. Hij zal ook recht spreken over andere zaken op het plein voor het voormalige gemeentehuis.
 • De Bonkeskudders komen met een heel bijzonder brouwsel. Ze dachten zelf brandstof te kunnen maken, daar ging per ongeluk bier doorheen en het leek wel wat op whiskey. Leek, want ze waren toch niet tevreden en bekwaamden zich daarom in Schotland op het echte brouwen van whiskey. De bier/brandstofmachine werd daarvoor helemaal omgebouwd. En hij staat op volle kracht te draaien.
 • Spectaculair is verder de aanwezigheid van de eerste auto. De vrouw van de uitvinder leende de wagen op een wagen en we zullen haar zien rondrijden en de uitvinder zal laten zien hoe dit eerste blikken paard tot stand kwam.
 • Verder zal er een arena zijn waar gebokst wordt.
 • Schrobbende dames laten zien hoe je heel vroeger de was deed. En dat gaat niet met een AEG wasmachine, maar gewoon met de handjes
 • Eten uit de gaarkeuken bestaat uit een grijze aardappelsoep en gedroogd brood. Te vinden in de Schans. In diezelfde Schans zijn ook de dames van plezier te vinden. Zij lonken en plezieren.
 • Voor mensen met allerlei pijnen is heelmeester Craeck te vinden aan de Langestreek. Hij verricht zijn diensten wel buiten, want door gokschulden kon hij zijn pand niet meer betalen. Op diezelfde Langestreek ook een groepje Lantaarnisten. Zij laten magische plaatjes verschijnen.
 • Ook is de kerstman aanwezig met zijn arreslee
 • De wrede mannen van de Grande Armeé zullen bovendien worden ingezet tegen burgers die niet willen deugen.
 • In de Ghost-Alley zitten heksen die je kunnen helpen met een brouwsel voor al je problemen. Maar alles wat daar gebeurt, moet in die steeg blijven….
 • Op de Dickensschool krijgen kinderen les in schrijven, lezen en rekenen. Maar soms hebben kinderen daar geen zin in en smeren ze hem
 • Kinderen met ouders met geld herken je zo: de rijkeluiskindjes in hun prachtige kleren en dure speelgoed willen best met je op de foto
 • Ook is er een veemarkt. Maar de boer en boerin wacht ook nog een rechtszaak
 • Overal is verder muziek, kun je heerlijke drankjes en hapjes nuttigen

Meer informatie

Meer informatie nodig over van alles en nog wat? Lees dit artikel voor gedetailleerdere informatie.

Nagekomen: niet parkeren bij Karwei

Parkeren bij de Karwei wordt niet op prijs gesteld, zo meldt de organisatie op Facebook. Kom je vanuit de richting Joure? Neem afslag 18 Oosterzee/Follega, volg de Dickens routeborden naar het parkeerterrein. Parkeren kan bij het CVVO terrein, het hockeyveld en hiertussen. Volg de instructies van de verkeersregelaars die wijzen u naar een lege plaats. Er is hier een halte voor de pendeldienst. Lopend is de ingang ongeveer 8 minuten (600meter).