Hardleerse drankrijder tien minuten na vrijlating weer aangehouden

LEMMER- Op maandag 7 juni werd een drankrijder niet één keer, maar twee keer aangehouden voor het rijden onder invloed. De eerste keer ontdekte de Hermandad de 50-jarige Lemster rond de klok van 02.00 uur. Omdat de man slingerend reed, viel hij op en hield de politie hem aan. De afgenomen blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Bij de afgenomen ademanalyse blies hij 525 ug/l. De grenswaarde is 220 ug/l, dus hij zat flink boven die grenswaarde. Nadat tegen de man een proces-verbaal was opgemaakt, verliet hij met een rijverbod, omstreeks 03.00 uur het politiebureau.

Ondanks rijverbod toch weer in de auto

De politie ging vervolgens weer op surveillance. Nog geen 10 minuten nadat de man het politiebureau had verlaten, werd hij op de Riensingel opnieuw gezien. Weer gewoon rijdend in zijn personenauto. De verdachte had ondanks een rijverbod toch besloten maar te gaan rijden. Deze keer werd hij voor het rijden onder invloed van alcohol en het rijden tijdens een rijverbod aangehouden en ingesloten. Opnieuw werd bij de verdachte een ademanalyse afgenomen. Dit keer blies hij 510 ug/l.

De man is bij het CBR aangemeld voor het volgen van een Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer. Een officier van justitie zal binnenkort een beslissing nemen over de opgemaakte processen-verbaal.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!