Handtekeningenactie: Bevries de huren

DFM – Huurdersvereniging Lemsterland en  Zuidwest Friesland zijn een actie gestart samen met de Woonbond om de huren dit jaar te bevriezen. De minister is door de Eerste Kamer al twee keer in de motie gevraagd om dit te doen, maar minister Ollongren legt deze motie gewoon naast zich neer. Dat kan niet in deze crisistijd zeggen de huurdersverenigingen en vragen huurders nu kenbaar te maken dat zij dit jaar geen huurverhoging kunnen betalen.

Met de meeste corporaties is wel een Sociaal Huurakkoord gesloten. Gelukkig houden veruit de meeste corporaties zich daar aan en hebben huurdersorganisaties vaak goede afspraken kunnen maken over het huurbeleid.  Maar met de economische neergang door de Coronacrisis zien veel huurders hun inkomen dalen, terwijl de huur wel stijgt. De minister wordt daarom gevraagd om in actie te komen, maar ze weigert dat stelselmatig.  Met de petitie willen de huurdersverenigingen het voor elkaar krijgen dat de corporaties dit jaar geen verhuurdersheffing hoeven te betalen. Dit zijn altijd enorme bedragen die zwaar drukken op de rekening van de sociale woningverhuurders en die zij wel door moeten berekenen aan de huurder.
Per 1 juli mogen de huren weer omhoog, dus is de bodem van de beurs van huurders nog eerder in zicht. Zeker bij mensen die hun baan al kwijt zijn in deze rare tijd of die geen buffer hebben. Velen blijken door de coronacrisis nu al veel moeite te hebben om hun huur te kunnen betalen.
Hierbij de link naar de petitie

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!