Grotere terrasruimte tot 1 november  

Toestemming grotere terrasruimte verlengd

DFM – De toestemming voor tijdelijke uitbreiding van de horecaterrassen is verlengd tot 1 november. Na overleg met een aantal dorpen en ondernemers heeft de gemeente de regeling verlengd  van 1 oktober tot 1 november. Ook de verkeersbesluiten die gekoppeld zijn aan een aantal terrasvergrotingen zijn verlengd tot 1 november.

Bestaande toestemmingen
In oktober is het vaak nog mooi weer en met de grotere terrasruimte houdt de horeca de mogelijkheid om de bezoekers op verantwoorde wijze te ontvangen.
“We verlenen geen nieuwe toestemmingen, alleen de bestaande toestemmingen voor grotere terrasruimte worden verlengd. Natuurlijk met inachtneming van de nieuwe, aangescherpte maatregelen die deze week landelijk zijn ingegaan.
Als basis gelden nog dezelfde uitgangspunten/voorschriften zoals we die ook voor 1 juni hebben vastgesteld. Op de pagina Horecaregels staan deze uitgangspunten op een rij”, aldus de gemeente.

Winterperiode
Op dit moment vindt de gemeente het verstandig om de toestemming voor grotere terrassen tot 1 november te verlengen. Ze lopen nog niet vooruit op de periode daarna, mede met het oog op het aantal besmettingen en de aangescherpte maatregelen vanuit het kabinet. De gemeente blijft in contact met de ondernemers over de situatie en de veiligheid en over mogelijkheden voor de winterperiode. De komende weken wachten ze de landelijke ontwikkelingen af, daarna bekijken ze opnieuw de situatie en de eventuele wensen.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!