Grijze container toch eerst niet minder vaak geleegd

LEMMER – De gemeenteraad heeft tijdens zijn vergadering op 12 januari ingestemd met het nieuwe grondstoffenbeleid. Dat nieuwe beleid moet zorgen voor minder grondstoffen in de afvalverbrandingsoven die hergebruikt kunnen worden, maar nu dus verbrand worden. Door beter te scheiden kan dat voorkomen worden. De gemeenteraad heeft wel besloten dat de grijze container voorlopig niet eens in de 3 weken geleegd gaat worden.

Grijze container blijft voorlopig tweewekelijks geleegd

Hoe dan was de mening van veel mensen om de grijze containers nog maar eens in de 2 weken te legen. Er kwam dan ook veel weerstand op. Het voorstel was om die vanaf 1 april nog maar eens per drie weken te legen. In ruil daarvoor zou de groene container vaker worden geleegd in de groeizame maanden. Die wijziging is door degemeente raad voorlopig uitgesteld. De raad wil eerst zien of mensen ook op een andere manier 60 kilo afval minder per jaar kunnen stoppen in de bakken. In het najaar van 2022 zal daarvoor een evaluatie plaatsvinden.

Meer voorlichting en ruimere openingstijden milieuterreinen

De komende maanden zal er daarom, zoals gepland, veel meer aandacht zijn voor extra voorlichting en campagne over afval scheiden. Verder zal het milieuterrein veel vaker open zijn en zal er een mogelijkheid zijn om plastic apart in te leveren. Verder komen er GFT- containers bij appartementencomplexen. Dit zal uiterlijk 1 april van dit jaar allemaal gaan gebeuren.

error: Let op: Deze inhoud is beschermd! Kopiëren of bron bestanden te gebruiken is niet toegestaan!