Goede keuken

Keuken Hof en Hiem

LEMMER  – Het afgelopen jaar zijn de keukens van de woonzorglocaties van Zorggroep Hof en Hiem weer kritisch beoordeeld. De vier keukens waaronder die van Suderigge deden het goed en zijn beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 9,6. Tijdens het onderzoek wordt onder andere gelet op hygiëne van de bereidingsruimtes en de kwaliteit van de geserveerde maaltijden. Maar bijvoorbeeld ook op opleidingsmogelijkheden HACCP voor medewerkers. Angelique Kubbenga, auditor Stichting Veiligvoedsel.nl: “Er is door de teams een hele mooie score behaald waar men met recht trots op mag zijn. De score is verhoogd sinds vorige keurmerkaudit aangezien er meerdere verbeterpunten zijn opgepakt. Het niveau van HACCP is nog steeds erg hoog. Er wordt netjes en hygiënisch gewerkt.”

235.000 maaltijden per jaar 
Zorggroep Hof en Hiem bereidt 365 dagen per jaar verse maaltijden voor zowel haar bewoners als thuiswonende ouderen in gemeente De Fryske Marren. Dit doet de organisatie onder andere vanuit de keuken van Suderigge in Lemmer. In totaal komt dat neer op zo’n 235.000 maaltijden per jaar waarvan 145.000 voor ouderen thuis.